"Марио Накић ближи игрању за Србију него Хрватску!"

Суперталентовани кошаркаш није још објавио за коју репрезентацију ће наступати у будућности, а на столу су три опције: Србија, Хрватска или Шпанија.  Мршић: Накић ближи Србији него Хрватској! А у игри је и Шпанија!

Кошарка 22.05.2019 | 11:38
"Марио Накић ближи игрању за Србију него Хрватску!"
Суперталентовани кошаркаш Марио Накић бриљирао је на недавно одржаном турниру Евролиге за јуниоре, где је са Реал Мадридом убедљиво освојио трофеј, а уједно је награђен и признањем МВП-а читавог турнира.

У победи над Мегом у финалу уписао је 33 поена, осам скокова и четири асистенције (95:76) и већ му се предвиђа будућност Луке Дончића са "краљевским клубом".

Оно што остаје отворено питање јесте - за коју репрезентацију ће Марио наступати?

Накић је рођен у јуну 2001. године у Београду од родитеља из "мешовитог" брака - мајка Зорица је из Србије, док је отац Иво рођени Ријечанин и некадашњи репрезентативац Хрватске, али поред тих јавља се и трећа опција играња за Шпанију, која има обичај да "врбује" младе кошаркаше.

ОТКУД У РЕАЛУ?

Марио Накић је претходно био у млађим категоријама Земуна и Партизана, а од сезоне 2015/16 је у Шпанији са Реал Мадридом који је препознао на време његов таленат. Ове сезоне је дебитовао и за сениорски тим на мечу против Гран Канарије у АЦБ лиги.

У разговору са новинаром Владимиром Станковићем, млади кошаркаш је открио да му је забрањено да одговори на питање за коју ће репрезентацију играти, али да је већ одлучио.

У овом тренутку нејасно је да ли је то Србија, Хрватска или Шпанија, с тим да је селектор "ватрених" Вељко Мршић у изјави за хрватске медије истакао да је од његовог оца сазнао да су му најближа опција ипак "орлови".

"Пре три дана сам причао с Ивом и рекао ми је да ћемо се наћи и разговарати. Признао ми је да Марио још није ништа одлучио, али да је ипак ближе игрању за Србију. Тамо се родио, тамо му је породица, пријатељи, за Хрватску га вежу само летовања. У контакт с њим ступили су Ђорђевић и Даниловић и наговарају га да се одлучи за Србију. Рекао сам Стојку и Јоки да се хитно морамо наћи с момком и направити све што можемо да ипак одабере Хрватску", рекао је Мршић.

Хрватска се не предаје у овој трци.

"Рекао сам Стојку и Јоки да се хитно морамо наћи с момком и направити све што можемо да ипак одабере Хрватску", истакао је селектор Хрватске Вељко Мршић.

Ради се о МВП јуниорске Евролиге ове сезоне, о момку који је у финалу дао 33 поена па је зато логично да се ове три земље боре која ће прва стићи до Накићевог "да".

Вреди подсетити и да је његов отац Иво оставио дубок траг у српској кошарци када је освојио Евролигу са Партизаном 1992. године, што у Хрватској није примљено благонаклоно.

Марио Накић може подједнако добро да одговори на позицији "бека" и "крила", а у видео-клипу испод погледајте како је одиграо утакмицу за трофеј Евролиге након које су га саиграчи прозвали занимљивим надимком - "Мр. Финал".



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар