Плејграунд изазов „Демо дан“

У Бањалуци је вечерас одржана финално такмичење 6 најбољих стартуп иновација у оквиру Плејграунд изазова „Демо дан“.
Циљ овог стартап програма, у организацији компанија М:тел и ИЦТ Хуб из Београда, био је да се представи развој и утицај технолошког предузетништва и иновација.

Република Српска 21.05.2019 | 21:09
Плејграунд изазов „Демо дан“
Тим ФЕСТ кога чине студенти Електротехничког факултета у Бањалуци, Немања Давидовић, Марко Гаџић и Јово Савић побједници су М:тел-овог Плејграунд изазова „Демо дан“. Они су са својим пројектом израде паметних брава, који је намијењен људима или агенцијама који изнајмљују „Стан на дан“ освојили прво мјесто и награду од 5 хиљада КМ.

Овакви програми доказ су колико су људи на овим просторима иновативни, јер се ради о идејама које рјешавају проблеме из било које сфере употребом ИТ технологија, поручују из жирија такмичења. Кажу да одлука о коначном побједнику није била нимало лака.

На платформи чији је циљ био представити технолошке предузетничке иновације учествовале су 22 двије екипе, које су се током 6 такмичарских етапа бориле за своје мјесто у финалу. Друго мјесто и новчану награду од 3 хиљаде марака, освојио је пројекат „Фармица“, а треће мјесто и награду од 2 хиљаде марака освојио пројекат „Дентал фор yоу“.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар