Plejgraund izazov „Demo dan“

U Banjaluci je večeras održana finalno takmičenje 6 najboljih startup inovacija u okviru Plejgraund izazova „Demo dan“.
Cilj ovog startap programa, u organizaciji kompanija M:tel i ICT Hub iz Beograda, bio je da se predstavi razvoj i uticaj tehnološkog preduzetništva i inovacija.

Republika Srpska 21.05.2019 | 21:09
Plejgraund izazov „Demo dan“
Tim FEST koga čine studenti Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, Nemanja Davidović, Marko Gadžić i Jovo Savić pobjednici su M:tel-ovog Plejgraund izazova „Demo dan“. Oni su sa svojim projektom izrade pametnih brava, koji je namijenjen ljudima ili agencijama koji iznajmljuju „Stan na dan“ osvojili prvo mjesto i nagradu od 5 hiljada KM.

Ovakvi programi dokaz su koliko su ljudi na ovim prostorima inovativni, jer se radi o idejama koje rješavaju probleme iz bilo koje sfere upotrebom IT tehnologija, poručuju iz žirija takmičenja. Kažu da odluka o konačnom pobjedniku nije bila nimalo laka.

Na platformi čiji je cilj bio predstaviti tehnološke preduzetničke inovacije učestvovale su 22 dvije ekipe, koje su se tokom 6 takmičarskih etapa borile za svoje mjesto u finalu. Drugo mjesto i novčanu nagradu od 3 hiljade maraka, osvojio je projekat „Farmica“, a treće mjesto i nagradu od 2 hiljade maraka osvojio projekat „Dental for you“.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar