Не блокирајте интересе грађана

"Господо из репрезентација, како се већ називају, а и то како се називају им је глупо, сједите и направите нови сазив Савјета министара БиХ или шта год хоћете. Само немојте да блокирамо интересе грађана БиХ”, казао је Мектић.  Зар је, каже Мектић, нормално да примамо пет или шест хиљада КМ, а да ништа не радимо,

Босна и Херцеговина 21.05.2019 | 14:15
Не блокирајте интересе грађана
Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић жестоко је критиковао политичке странке ХДЗ БиХ и СНСД, а које је оптужио да блокирају функционисање Савјета министара БиХ и да не раде у интересу грађана БиХ. 

Након што је отказана сједница Савјета министара БиХ, Мектић је рекао да је комплетна ситуација у којој се налази државна власт не само индикативна већ да се ради о покушају “класичног блокирања рада Савјета министара БиХ”. Како каже, посљедња редовна сједница Савјета министара БиХ одржана је 4. априла 2019. године и да је након тога било неколико покушаја да се одржи сједница Савјета министара БиХ.

“То нису жељели министри из реда ХДЗ-а. Због тога није било могуће одржати ову сједницу. Кључна индиција која ме доводи до закључка да је ријеч о покушајима блокаде јесте најава Милорада Додика који је рекао да ће министри из реда Хрвата престати долазити на сједнице. То се у пракси и догађа”, рекао је Мектић. 

Он је казао да се јавност може покушати обманути, али да је чињеница како Савјет министара БиХ не ради од посљедње редовне сједнице. Истакао је како министри требају имати одговорност па да кроз Савјет министара БиХ рјешавати кључне животне проблеме грађана. 

“Не можемо ни бити свјесни колико ствари чека на дневном реду, а које могу утјецати на то да неке ствари од сутра већ крену даље. Очигледно да овдје некима нису битни интереси грађана БиХ већ су им важни политички интереси”, казао је Мектић. 

Он је позвао “репрезентације” да сутра сједну и изаберу нови сазив Савјета министара БиХ поручујући да до тада Савјет министара БиХ мора радити. 

“Зар је нормално да примамо пет или шест хиљада КМ, а да ништа не радимо”, рекао је Мектић. 

На питање о Првом годишњем националном плану (АНП) Мектић је рекао да блокада Савјета министара БиХ нема везе с тим јер су сједнице одржаване и након повлачења АНП-а с дневном реда претходних сједница.

“Данас сам имао одлуку о посебној врсти уласка грађана с Косова у БиХ. Шта сад, треба да све падне како би неко сјео у неку фотељу. За мене је ово класични договор СНСД-а и ХДЗ-а БиХ како би се блокирала институција и како би они сјели у фотеље. Господо из репрезентација, како се већ називају, а и то како се називају им је глупо, сједите и направите нови сазив Савјета министара БиХ или шта год хоћете. Само немојте да блокирамо интересе грађана БиХ”, казао је Мектић. 

Политичким странкама поручио је да су већ до сада требали изабрати нови сазив Савјета министара у складу са изборним резултатом.

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мекетало

21.05.2019 12:21

Боже паметна човека, ви сте главни кочничари формирања Савјета министара. Иако сте опозиција хоћете да будете главни, исто као и послије прошлих избора, када ПДП иако није имао посланика у парламенту БиХ имали су министра, заменике итд итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

21.05.2019 13:19

У бх могу бити главни само неотесане сировине

Name

ТИТО

21.05.2019 13:26

ЗИВИО ПОСТЕНА ЉУДИНО

Name

Бас га кренуло

21.05.2019 19:29

Како се господин разрадио у техницком мандату а цетири године није радио нисто осим прес конференција. Он спомиње плате а ради у савјету миниатара и у парламенту у исто вријеме.

Name

ХСВ

21.05.2019 12:24

Па одрекни се плате и дај је у добротворне сврхе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

21.05.2019 12:57

Мектиц и јос бораца за слободу истину и правду су заслузили дупле плате. Остали нису заслузили плате, а неки су заслузили затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.05.2019 15:53

Демагогију треба ставити на листу неизљечивих болести!

Name

Сале

21.05.2019 13:24

Ста ви радите Господо опозицијо у савету министара? Засто не прихватите одлуку МАП коју је потписао Радмановиц. Ви такодје коците све као и Додик само сто он има и Цовица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

21.05.2019 14:05

Драгане свака ти част и сваки динар што зарадиш а они узимају паре за нетад и не долазећи на сиједноце и зраже још и путне трошкове багра једна од паразита и лоппва

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

21.05.2019 14:09

Па ако ти је бас глупо да примас пет или сест хиљада марака а да ниста не радис засто не поднесес оставку и онда их висе нецес примати.Цим си јос увијек у СМ и примас те паре знаци да ти и није бас глупо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

21.05.2019 14:16

Ајд богати кад си узимао 5, 6 хиљада км 4 године а да ништа не радиш(те) можеш(те) и ову пету. Мани се шупље и правдања. Узми тих 6 хиљада и уживај а ми ћемо се већ некако снаћи и са ових наших зарађених или пензија од 300 до 500 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

21.05.2019 14:30

Мектићу, имаћеш већу основицу за пензију, шта те брига уживај док можеш. Нека се они свађају а ти кеке у џеп. Ако их имаш вишка дадни породицама који немају за хљеб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

21.05.2019 14:58

Браво господине Мектицу, а ови сто пису да се орекне плате, засто би се одрекао? Нека се одрекне Додик, Цвијановицка, Висковиц Тегелтија итд. Ста су нам за 20год. добро доњели или несто за обицни народ урадили? Ниста од цега би ми могли зивјети и зарадити, праве путеве кроз пуста села и градове, цркве сто зјапе празне зградетине без станара итд. И то сто су урадили је мазање оцију народу да би себи приустили сто веце богатство, а ста це им то и онако це им дјаво све пдњети јер отето је проклето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.05.2019 04:56

А засто се он не би одрекао плате?Тим висе јер цим отвори уста одмах моралисање.