Никола Грбић има нови клуб!

Изненађујућа вест из Пољске. . .  Селектор Србије нови тренер тамошњег шампиона Кенђежин Козлеа.

Остали спортови 21.05.2019 | 12:58
Никола Грбић има нови клуб!
Изненађујућа, чак бисмо могли да кажемо и шокантна вест, стиже из Пољске. Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић постаће нови тренер тамошњег шампиона Кенђежин Козлеа.

Ову информацију потврдио је председник једног од највећих клубова Пољске који је 2003. године био првак Европе. Познати српски стручњак сели се у Пољску после три године проведене на клупи Вероне. Спекулисало да ће каријеру наставити у Серији А, можда у Милану, али се испоставило да ће у шампиону Пољске заменити Италијана Андреу Гардинија, који је преузео Пјаченцу.

"Веома сам срећан што ћу у наредној сезони сарађивати са великом одбојкашком легендом. Такође, морам да се захвалим спонзорима који су нас подржали и помогли да завршимо овај пројекат“, рекао је председник пољског клуба Себастијан Свидерски.

Одбојка је после фудбала у Пољској нејапопуларнији спорт. Онда и не чуди што су тамошњи новинари до танчина упознати са играчким и тренерским опусом легендарног Николе Грбића. Представили су га као једног од најбољих светских техничара на прелазу два века.

Кенђежин Козле је деветоструки  шампион Пољске, али је Грбић вероватно добио задатак да направи европски искорак. Можда и покуша да нападне трон.

До синоћ Никола Грбић је целу тренерску каријеру провео у Италији. Пре Вероне тренирао је Перуђу. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар