Nikola Grbić ima novi klub!

Iznenađujuća vest iz Poljske. . .  Selektor Srbije novi trener tamošnjeg šampiona Kenđežin Kozlea.

Ostali sportovi 21.05.2019 | 12:58
Nikola Grbić ima novi klub!
Iznenađujuća, čak bismo mogli da kažemo i šokantna vest, stiže iz Poljske. Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić postaće novi trener tamošnjeg šampiona Kenđežin Kozlea.

Ovu informaciju potvrdio je predsednik jednog od najvećih klubova Poljske koji je 2003. godine bio prvak Evrope. Poznati srpski stručnjak seli se u Poljsku posle tri godine provedene na klupi Verone. Spekulisalo da će karijeru nastaviti u Seriji A, možda u Milanu, ali se ispostavilo da će u šampionu Poljske zameniti Italijana Andreu Gardinija, koji je preuzeo Pjačencu.

"Veoma sam srećan što ću u narednoj sezoni sarađivati sa velikom odbojkaškom legendom. Takođe, moram da se zahvalim sponzorima koji su nas podržali i pomogli da završimo ovaj projekat“, rekao je predsednik poljskog kluba Sebastijan Sviderski.

Odbojka je posle fudbala u Poljskoj nejapopularniji sport. Onda i ne čudi što su tamošnji novinari do tančina upoznati sa igračkim i trenerskim opusom legendarnog Nikole Grbića. Predstavili su ga kao jednog od najboljih svetskih tehničara na prelazu dva veka.

Kenđežin Kozle je devetostruki  šampion Poljske, ali je Grbić verovatno dobio zadatak da napravi evropski iskorak. Možda i pokuša da napadne tron.

Do sinoć Nikola Grbić je celu trenersku karijeru proveo u Italiji. Pre Verone trenirao je Peruđu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar