Болна кољена - проблем у породици

Познаваоци кинеске традиционалне медицине истичу да свака болест има психичку предисторију, а само на основу добре анамнезе узете од пацијента може се конкретно сазнати шта је њен узрок.

Здравље 18.05.2019 | 08:43
Болна кољена - проблем у породици
За постизање успешног лечења није довољно само дијагностиковање болести, већ и откривање дубљих разлога зашто се она испољила, наглашавају познаваоци кинеске традиционалне медицине. Истичу да свака болест има психичку предисторију, а само на основу добре анамнезе узете од пацијента може се конкретно сазнати шта је њен узрок.

Како то изгледа у пракси? Ако се особа жали на тегобе у коленима, значи да има проблем са породицом. Способност доброг стручњака је да разоткрије какве и одговарајућом терапијом му помогне да оздрави. Ако се жали на стопала, значи да има проблем са местом боравка или одласком на друго одредиште. Болови у грудима, врату, раменом делу, одсликавају проблеме на послу... Чак и тамо где су захваћена ткива, може да се види психички разлог одговоран за такво здравствено стање.

У Кини, као и у другим источним земљама где је традиционална медицина развијена до најситнијих финеса, сматра се, да свака болест потиче из психе, а онда се трансформише на физичком нивоу и веже за одређени орган. У западној цивилизацији мало је познато да сваки орган има своје осећаје. У зависности од врсте осећаја одређени орган се оштећује или се чува од болести, наглашавају стручњаци за кинеску традиционалну медицину.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар