Bolna koljena - problem u porodici

Poznavaoci kineske tradicionalne medicine ističu da svaka bolest ima psihičku predistoriju, a samo na osnovu dobre anamneze uzete od pacijenta može se konkretno saznati šta je njen uzrok.

Zdravlje 18.05.2019 | 08:43
Bolna koljena - problem u porodici
Za postizanje uspešnog lečenja nije dovoljno samo dijagnostikovanje bolesti, već i otkrivanje dubljih razloga zašto se ona ispoljila, naglašavaju poznavaoci kineske tradicionalne medicine. Ističu da svaka bolest ima psihičku predistoriju, a samo na osnovu dobre anamneze uzete od pacijenta može se konkretno saznati šta je njen uzrok.

Kako to izgleda u praksi? Ako se osoba žali na tegobe u kolenima, znači da ima problem sa porodicom. Sposobnost dobrog stručnjaka je da razotkrije kakve i odgovarajućom terapijom mu pomogne da ozdravi. Ako se žali na stopala, znači da ima problem sa mestom boravka ili odlaskom na drugo odredište. Bolovi u grudima, vratu, ramenom delu, odslikavaju probleme na poslu... Čak i tamo gde su zahvaćena tkiva, može da se vidi psihički razlog odgovoran za takvo zdravstveno stanje.

U Kini, kao i u drugim istočnim zemljama gde je tradicionalna medicina razvijena do najsitnijih finesa, smatra se, da svaka bolest potiče iz psihe, a onda se transformiše na fizičkom nivou i veže za određeni organ. U zapadnoj civilizaciji malo je poznato da svaki organ ima svoje osećaje. U zavisnosti od vrste osećaja određeni organ se oštećuje ili se čuva od bolesti, naglašavaju stručnjaci za kinesku tradicionalnu medicinu.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar