ГП: На прелазима ухапшено пет лица

На граничним прелазима ухапшено пет особа за којима су трагали судови и полиција. Хапшења су се десила на аеродорому Сарајево, Орашју, Шамцу и на Дољанима.

Босна и Херцеговина 17.05.2019 | 14:11
ГП: На прелазима ухапшено пет лица
На Међународном аеродрому Сарајево на лету из Беча, припадници Граничне полиције БиХ лишили су слободе Ђ. П. (1994.), држављанина Босне и Херцеговине. Граничним провјерама утврђено је да га потражује Основни суд у Сокоцу због кривичног дјела крађа. Предат је службеницима Окружног центра судске полиције Источно Сарајево, преноси Анадолу Агенцy (АА).

На истом аеродрому лишен је слободе Р.Б. (1980.). Утврђено је да га потражује Општински суд у Санском Мосту због тешких кривичних дјела против безбједности јавног саобраћаја и кривичног дјела тешка крађа у покушају. Држављанин БиХ контролиран је на лету из Београда и предат службеницима Одјела судске полиције судова у Кантону Сарајево.

Службеници Јединице граничне полиције Орашје су предали В.Н. (1976.) службеницима Полицијске управе Живинице, након што је граничним провјерама утврђено да је за њим ова ПУ расписала потрагу због кривичног дјела оштећење туђе ствари. Држављанин БиХ и Хрватске контролиран је на уласку у БиХ на Међународном граничном прелазу Орашје.

Службеници ове јединице предали су и Р.П. (1990.) службеницима Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јер се потражује због сумње у почињење кривичних дјела угрожавање особа под међународноправном заштитом и ометање рада правосуђа. Држављанин БиХ и Хрватске контролисан је на изласку из БиХ на прелазу Шамац.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Ораховље лишен је слободе Е.Ш. (1964.) јер га потражује Општински суд у Љубушком због кривичног дјела тешке тјелесне повреде. Службеници ЈГП-а Дољани бх. држављанина предали су службеницима Судске полиције Широки Бријег.

(Фокус)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Обуцар са циска

18.05.2019 16:08

Ово све руски плаценици досли да подрзе кркана.

ОДГОВОРИТЕ