Џихадисти ИД-а пријете региону

Стотињак бораца "Исламске државе" који су се вратили на Косово и Метохију представљају сталну опасност за безбједност у цијелом региону, због чега мора да се ради на сталној размјени информација, истакао је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Србија 16.05.2019 | 09:35
Џихадисти ИД-а пријете региону
Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да је током разговора са америчким званичницима оцијењено да повратак бораца терористичке организације "Исламска држава" у земље региона представља опасност, те истакао да не би потцијенио ни жене које се враћају.
"И оне могу бити изузетно радикализоване и опасне за безбједност", рекао је за РТС Стефановић, који је у вишедневној посјети САД.

Он је навео да повратници са ратишта у Сирији, као борци терористичке организације "Исламска држава" који су држављани неких од земаља региона, па и Србије, могу бити осуђени на дугогодишње затворске казне, али да треба размишљати о томе шта ће бити са њима када изађу из затвора, како могу да се реинтегришу у друштво, а да више не буду пријетња.

Он је истакао да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Србије и безбједносне службе раде даноноћно на томе, те да су до сада били врло успјешни.

Према његовим ријечима, стотињак људи који су се вратили на Косово и Метохију представљају сталну опасност за безбједност у цијелом региону, због чега мора да се ради на сталној размјени информација.

Наводећи да је српским властима важно да Србија буде безбједна и регион стабилан, Стефановић је додао да је са колегама у америчком Стејт департменту разговарао о подршци кроз различите програме српској полицији.

Он је напоменуо да током посјете САД разговара о свим безбједносним темама које су важне за Србију, грађане Србије и стратешко партнерство, с циљем да се повећа капацитет српске полиције и појача размјена информација ради заштите интереса српских држављана.

"Ова посјета има за циљ да унаприједи безбједност Србије, да дођемо до информација о потенцијалном угрожавању наше безбједности и од тероризма и од организованог криминала и да видимо шта је то што можемо једни за друге да урадимо у будућности да би ти циљеви били остварени", наводи Стефановић.

(РТС)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

ботицели

16.05.2019 08:03

Нека си им реко сад це Американци промијенити мисљење о Косову.Стефановицу,Американци боље познају ситуацију на Балкану него ти који ту зивис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

16.05.2019 08:30

Вратили се људи у своју дрзаву ста ти имас са тим молим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор Фашисти

16.05.2019 10:17

И срби су били у својој држави, па их ви сто не побиште протјераште и даље их протјерујете.

Name

Дора.

16.05.2019 20:57

Терористи ма је мјесто тамо гдјесу ишли убијати Арабији а никако их нетреба Примат назад треба их протјерат.

Name

Нема смисла

16.05.2019 08:48

Морају ли народ сад са овум информацијама препадати, мјере немају? Живот на КиМ је свакако тезак, људи препустени углавном себи, да ли власти мало шире размишљају? Оваквих терориста има на све стране, ко су сви ови што пролазе као мигранти, без дикумената ? Према тиме, треба нарид мало пустити да одахну, доље це бити вјероватно клако је смишљено, а народ је увијек колатерална штета, изгледа свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦипиРипи

16.05.2019 09:52

Бриго моја предји на другога.Од толико њихови проблема они налазе утјеху у Босни. Е то ти је кад немас ресење за своје проблеме па онда прицај мало о другима.То се зову фрустације. Мене ове фрустације нимало не погадјају а јос мање препадају. Ја висе имам опреза према овим мигрантима које су тако радо примали та иста Србија а сад им пуна капа њих и саљу их у Босну.Виидис ли да из Босне бјезе сви цак и те избјеглице неце да ту остају и моле бога да се доцепају ЕУ. А овај ципириписто даје ове изјаве је само комплекс низе вриједности који покусава да се лијеци тако сто це износити своје фрустације.

Name

кики рики

16.05.2019 10:41

Докторе Нешо, а да мало средиш ситуацију у свом дворишту, да не гледаш преко плота, у Београду криминала, бандита, свакојаког олоша и шљама ко у причи. Докторе Нешо, имаш ли идеју колико ти је свакодневно хероина на улицама Београда,?

Name

Нино

16.05.2019 09:05

Наравно да се треба са тим људима мало позабавити. А ста је са Србима који ес врацају са Украјинског ратиста ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Западна Србија

16.05.2019 10:20

Срби у Украјини нису се борили у терористичким формацијама као ови.

Name

Ре З.С.

16.05.2019 10:38

Јок, они су били у хуманитарним. Они снајперисти дијелили сваком по зрно.

Name

Исток

16.05.2019 10:50

Кад смо вец код тога , исто треба третирати и приаднике војске која се налази на ратистима диљем свјета. Свеједно је дал је то или није у ангазману УН-а. Ја би то све казнио .

Name

Ре Западна Србија

16.05.2019 11:11

Пуно крсцана се такодје бори за ИД,наравно због новца,зато не лупетај кад не знас.Срби су се у Украјини такодје борили не из љубави,него ради лове.

Name

Салле

16.05.2019 09:19

Американци врло добро знају ко су припадници Идила. Они су их регрутовали,они их тамо безбједно одвели и сад презивјеле распоредјују по Европи да их по потреби активирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија и блеф

16.05.2019 09:48

Он отишао у Америку да би дошао 'до информација о потенцијалном угрожавању наше безбједности и од тероризма и од организованог криминала..'..??!! Гомила шупљих и празних ријечи, из којих бије и избија празнина, демагогија и блеф. Понижавање народа, про'еравања, како са оне тако и са ове стране ријеке Дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

16.05.2019 10:26

Хајте молим вас сад јос мало плашите народ. Срамота је ко нас представља и како живимо . Нека се једном и то заврши са тим Албанцима, и тако би за тридесет година ти истих нило висе него нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Ј.С

16.05.2019 12:32

Политицари су највеца пријетња региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алекса

16.05.2019 13:53

За терористе нема реинтеграције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кзм

16.05.2019 14:14

Који си ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

16.05.2019 18:14

А зашто вам смета упозорење г-дина Стефановића, да можда нисте забринути за безбједност потенцијалних терориста?

ОДГОВОРИТЕ