"Браћа Ђукановић су наши крвници"

"Браћа Ђукановић нису више наши политички непријатељи и противници српског народа. Они су од данас наши крвници", казао је Мандић и поручио да су спремни да положе главе у борби.

Регион 10.05.2019 | 08:05
"Браћа Ђукановић су наши крвници"
- Представници Демократског фронта (ДФ) обратили су се данас јавности након што су лидери тог политичког савеза Андрија Мандић и Милан Кнежевић у данас изреченој првостепеној пресуди осуђени на по пет година затвора у случају покушаја тероризма на дан избора у октобру 2016. године.
 
Подгорички Виши суд осудио је лидере ДФ Андрију Мандића и Милана Кнежевића на по пет година затвора у случају познатом као "Државни удар". Суткиња Сузана Мугоша је у изношењу првостепене пресуде казала да су сви који су обухваћени оптужницом криви за покушај тероризма на дан парламентарних избора. Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић казао је да су браћа Ђукановић имала намеру да их ухапсе данас. 

"Наша намера довела је до тога да судија одустане од притвора мени, Милану Кнежевићу и Михаилу Чађеновићу", рекао је Мандић.

Поручио је присталицама да ће издржати и да имају конкретне планове.

"Браћа Ђукановић нису више наши политички непријатељи и противници српског народа. Они су од данас наши крвници", казао је Мандић и поручио да су спремни да положе главе у борби. 

Он је поручио и да када се анализира образложење може да се дође до закључка да су се попуњавале рупе из оптужнице и да је данас судско веће било само десна рука тужилаштва.



"Спремни смо да се боримо против њих као наши преци. Могу да изненаде негде и мене и колегу Кнежевића и да нас убију иза неког ћошка, могу да ураде непочинство, али механизам који је покренут не може се зауставити и тешкоће и последице ће сносити они који крену на нас", казао је Мандић. 

Мандић је поручио да је ово пресуда Црној Гори, наводећи да не прихватају никаква хапшења. Позвао је Владу и председника Србије да прекину комуникацију са Милом Ђукановићем. Председник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић је казао да је пресуду комотно могао да образложи Саша Синђелић са Пајом Велимировићем.



Он је позвао министра иностраних послова Србије Ивицу Дачића да "кад заврши концерт у Будви", изјасни на пресуду српским држављанима. Кнежевиц је рекао и да је данас на Дан победе, судија Мугоша зелела да осуди Русију а да њих из ДФ представи као издајнике.

Председник Покрета за промене (ПзП) Небојша Медојевић је рекао да је ово био кривично-правни поступак, онда би и он морао да буде осуђен на пет година, али да није зато што је Црногорац и подржава НАТО. Медојевић је рекао да је пресудом ударено на мир и стабилност Црне Горе. 

(Курир.рс/Вијести.ме)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мерхаба Мило

10.05.2019 06:35

А јел заститник нације Милорадце упитао у тој застити Мила Фараона у Тирани а сто ти јадо апсис Србе по тој Прецрној Гори.Кад вец стити насе националне интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.05.2019 09:48

Кад би смио?

Name

Миле

10.05.2019 06:41

Ваља лежати,па ти прди колко хоћеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боx

10.05.2019 07:33

ниста он неце реци...отпеваце песмицу па на канапе код браце....ако нисте досад схватили да сте од Србије остављени...као и остали Срби у Србији и ван ње....онда сте у великој заблуди....

ОДГОВОРИТЕ