"Braća Đukanović su naši krvnici"

"Braća Đukanović nisu više naši politički neprijatelji i protivnici srpskog naroda. Oni su od danas naši krvnici", kazao je Mandić i poručio da su spremni da polože glave u borbi.

Region 10.05.2019 | 08:05
"Braća Đukanović su naši krvnici"
- Predstavnici Demokratskog fronta (DF) obratili su se danas javnosti nakon što su lideri tog političkog saveza Andrija Mandić i Milan Knežević u danas izrečenoj prvostepenoj presudi osuđeni na po pet godina zatvora u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora u oktobru 2016. godine.
 
Podgorički Viši sud osudio je lidere DF Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao "Državni udar". Sutkinja Suzana Mugoša je u iznošenju prvostepene presude kazala da su svi koji su obuhvaćeni optužnicom krivi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora. Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da su braća Đukanović imala nameru da ih uhapse danas. 

"Naša namera dovela je do toga da sudija odustane od pritvora meni, Milanu Kneževiću i Mihailu Čađenoviću", rekao je Mandić.

Poručio je pristalicama da će izdržati i da imaju konkretne planove.

"Braća Đukanović nisu više naši politički neprijatelji i protivnici srpskog naroda. Oni su od danas naši krvnici", kazao je Mandić i poručio da su spremni da polože glave u borbi. 

On je poručio i da kada se analizira obrazloženje može da se dođe do zaključka da su se popunjavale rupe iz optužnice i da je danas sudsko veće bilo samo desna ruka tužilaštva."Spremni smo da se borimo protiv njih kao naši preci. Mogu da iznenade negde i mene i kolegu Kneževića i da nas ubiju iza nekog ćoška, mogu da urade nepočinstvo, ali mehanizam koji je pokrenut ne može se zaustaviti i teškoće i posledice će snositi oni koji krenu na nas", kazao je Mandić. 

Mandić je poručio da je ovo presuda Crnoj Gori, navodeći da ne prihvataju nikakva hapšenja. Pozvao je Vladu i predsednika Srbije da prekinu komunikaciju sa Milom Đukanovićem. Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je kazao da je presudu komotno mogao da obrazloži Saša Sinđelić sa Pajom Velimirovićem.On je pozvao ministra inostranih poslova Srbije Ivicu Dačića da "kad završi koncert u Budvi", izjasni na presudu srpskim državljanima. Kneževic je rekao i da je danas na Dan pobede, sudija Mugoša zelela da osudi Rusiju a da njih iz DF predstavi kao izdajnike.

Predsednik Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević je rekao da je ovo bio krivično-pravni postupak, onda bi i on morao da bude osuđen na pet godina, ali da nije zato što je Crnogorac i podržava NATO. Medojević je rekao da je presudom udareno na mir i stabilnost Crne Gore. 

(Kurir.rs/Vijesti.me)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Merhaba Milo

10.05.2019 08:35

A jel zastitnik nacije Miloradce upitao u toj zastiti Mila Faraona u Tirani a sto ti jado apsis Srbe po toj Precrnoj Gori.Kad vec stiti nase nacionalne interese.

ODGOVORITE
Name

Re

10.05.2019 11:48

Kad bi smio?

Name

Mile

10.05.2019 08:41

Valja ležati,pa ti prdi kolko hoćeš.

ODGOVORITE
Name

Box

10.05.2019 09:33

nista on nece reci...otpevace pesmicu pa na kanape kod brace....ako niste dosad shvatili da ste od Srbije ostavljeni...kao i ostali Srbi u Srbiji i van nje....onda ste u velikoj zabludi....

ODGOVORITE