Звездан Терзић о ЛШ, буџету Звезде, Милојевићу...

. . . прелазном року, клупском дугу. . .  Са буџетом од 14. 000. 000 евра немаш шта да тражиш, поручује Терзић!

Фудбал 08.05.2019 | 23:00
Звездан Терзић о ЛШ, буџету Звезде, Милојевићу...
Најбоља сезона Црвене звезде у последњих 25 година се ближи крају. Учешће у Лиги шампиона, победа над новим-старим финалистом Ливерпулом, још једна титула првака Србије уз сурову доминацију над ривалима... Генерални директор црвено-белих Звездан Терзић може са поносом да гледа за собом, због свега оствареног у такмичарској 2018/19.

Али времена за спавање на ловорикама нема, како то и сам Терзић истиче. Већ се ради на спремању тима за наредну сезону, јер жеље и планови су да се макар понови ова.

„Једном када поставиш стандард, тешко је и нама у Црвеној звезди и навијачима да прихватимо ниже. Биће паклено тешко“, каже Терзић у разговору за Журнал.

Али Звезда ће учинити све што се учинити може. Директор црвено-белих отворено каже да је клупски буџет у последњих годину дана готово дуплиран. Другачије се до врхунских резултата не може.

„Да би Црвена звезда правила резултате у складу са очекивањима нас из менаџмента, јавности, медија и навијача, подигла је годишњи буџет на 25.000.000 евра. Када сам дошао, био је 12 до 14.000.000, толико су били расходи, а друга ствар је што ниси имао да покријеш. Са тим буџетом нема шта да се тражи, ко каже другачије, не познаје фудбалски бизнис“.

Велика улагања, опет, нису и гарант сигурног успеха.

„Нису гарант, али су ти много веће шансе. Салцбург је давао 100.000.000 евра шест сезона узастопно и није улазио у Лигу шампиона, испадао је од Звезде, Динама и Ријеке. Ако подигнемо буџет на 35.000.000, нико не гарантује успех, али је лакше са квалитетним играчима. За њих мораш да даш велику плату, да измириш обештећење. За Иванића смо платили 1.300.000 евра. Мораш да пробијаш лимите“.

Открио је Терзић и планове за летњи прелазни рок.

„Имамо упакован тим, играо је Лигу шампиона на квалитетан начин, веома мало број играча ће да дође ако га сачувамо. Тражимо штопера, евентуално задњег везног. Пуни смо на боковима, на месту „десетке“, шпицевима...“

Један штопер је пред вратима Маракане – Радован Панков из Радничког.

„Паков је талентовано и интересантно дете, компатибилан са штоперима које имамо. Брз је, хитар, агресиван, млад. Надам се да ћемо да завршимо посао“.

Што се тиче одлазака, Терзић обећава да се неће десити до краја квалификација.

„Не размишљамо о продаји било кога од стандардних док се не заврше европске квалификације“.

Неки нису на продају ни после тога...

„Павков нема цену и не може да иде из Звезде, јер је, по мом мишљењу, најбољи играч клуба! Марко Марин је лидер у свлачионици и на терену, све се врти око њега. То нам је потребно. Ако не буде експлицитан у жељи да напусти клуб, није на продају“.

А можда је питање свих питања шта ће бити са тренером. Све су гласније приче да ће Владан Милојевић на крају сезоне напустити Звезду.

„Милојевић има уговор до 2020. године, а зашто бих постављао питање да ли остаје или иде док нисмо завршили сезону. Зацртали смо да освојимо дуплу круну и идемо ка том циљу“.

Дотакао се директор Звезде и клупског дуга.

„Износи око 14.000.000 евра. Можемо да га смањимо бржим темпом, али то није паметно да се чини на штету снаге екипе. Сви највећи клубови дугују, а улагање у тим генерише нове приходе. Пре пет година Звезда је била мртав клуб. Није проблем што је дуг био 54.000.000 евра, него што је оптерећивало пословање. Данас има буџет 25.000.000 и сама се сналази“.

Открио је Терзић и шта би урадио са новцем уколико би се Звезда поново пласирала у Лигу шампиона.

„Подигли бисмо буџет за спортски сектор, да сваке године освајамо титулу. Други део би се усмерио на смањење дугова, трећи за инфраструктуру“.

Генерални директор Звезде је последњих дана у жижи и због једне старе своје изјаве, да ће Лука Јовић бити српски Фалкао. И ове сезоне та прича добија потврду, пошто је млади српски фудбалер надомак преласка у Реал Мадрид. Сада се поново лансира и теза да ли су га црвено-бели прерано и прелако продали.

„Звезда је продајом процената за Луку Јовића спасла клуб, људи нису схватали у каквој смо опасности. Добили смо пресуду да до 15. новембра платимо 800.000 евра Броновицком или нам се одузима шест бодова, уз нови рок од 30 дана и избацивање у нижи ранг аско се не измири обавеза. Нико се није окренуо, нити покушао да реши проблем. На крају сам преко приватних веза нашао модел да се прода 50 одсто инвестиционом фонду. И сада, пет година касније, са накнадном памећу, кажу да вреди 60.000.000 евра. И Роналдо је отишао за 200.000 евра из матичног клуба у Спортинг...“

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар