Zvezdan Terzić o LŠ, budžetu Zvezde, Milojeviću...

. . . prelaznom roku, klupskom dugu. . .  Sa budžetom od 14. 000. 000 evra nemaš šta da tražiš, poručuje Terzić!

Fudbal 08.05.2019 | 23:00
Zvezdan Terzić o LŠ, budžetu Zvezde, Milojeviću...
Najbolja sezona Crvene zvezde u poslednjih 25 godina se bliži kraju. Učešće u Ligi šampiona, pobeda nad novim-starim finalistom Liverpulom, još jedna titula prvaka Srbije uz surovu dominaciju nad rivalima... Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić može sa ponosom da gleda za sobom, zbog svega ostvarenog u takmičarskoj 2018/19.

Ali vremena za spavanje na lovorikama nema, kako to i sam Terzić ističe. Već se radi na spremanju tima za narednu sezonu, jer želje i planovi su da se makar ponovi ova.

„Jednom kada postaviš standard, teško je i nama u Crvenoj zvezdi i navijačima da prihvatimo niže. Biće pakleno teško“, kaže Terzić u razgovoru za Žurnal.

Ali Zvezda će učiniti sve što se učiniti može. Direktor crveno-belih otvoreno kaže da je klupski budžet u poslednjih godinu dana gotovo dupliran. Drugačije se do vrhunskih rezultata ne može.

„Da bi Crvena zvezda pravila rezultate u skladu sa očekivanjima nas iz menadžmenta, javnosti, medija i navijača, podigla je godišnji budžet na 25.000.000 evra. Kada sam došao, bio je 12 do 14.000.000, toliko su bili rashodi, a druga stvar je što nisi imao da pokriješ. Sa tim budžetom nema šta da se traži, ko kaže drugačije, ne poznaje fudbalski biznis“.

Velika ulaganja, opet, nisu i garant sigurnog uspeha.

„Nisu garant, ali su ti mnogo veće šanse. Salcburg je davao 100.000.000 evra šest sezona uzastopno i nije ulazio u Ligu šampiona, ispadao je od Zvezde, Dinama i Rijeke. Ako podignemo budžet na 35.000.000, niko ne garantuje uspeh, ali je lakše sa kvalitetnim igračima. Za njih moraš da daš veliku platu, da izmiriš obeštećenje. Za Ivanića smo platili 1.300.000 evra. Moraš da probijaš limite“.

Otkrio je Terzić i planove za letnji prelazni rok.

„Imamo upakovan tim, igrao je Ligu šampiona na kvalitetan način, veoma malo broj igrača će da dođe ako ga sačuvamo. Tražimo štopera, eventualno zadnjeg veznog. Puni smo na bokovima, na mestu „desetke“, špicevima...“

Jedan štoper je pred vratima Marakane – Radovan Pankov iz Radničkog.

„Pakov je talentovano i interesantno dete, kompatibilan sa štoperima koje imamo. Brz je, hitar, agresivan, mlad. Nadam se da ćemo da završimo posao“.

Što se tiče odlazaka, Terzić obećava da se neće desiti do kraja kvalifikacija.

„Ne razmišljamo o prodaji bilo koga od standardnih dok se ne završe evropske kvalifikacije“.

Neki nisu na prodaju ni posle toga...

„Pavkov nema cenu i ne može da ide iz Zvezde, jer je, po mom mišljenju, najbolji igrač kluba! Marko Marin je lider u svlačionici i na terenu, sve se vrti oko njega. To nam je potrebno. Ako ne bude eksplicitan u želji da napusti klub, nije na prodaju“.

A možda je pitanje svih pitanja šta će biti sa trenerom. Sve su glasnije priče da će Vladan Milojević na kraju sezone napustiti Zvezdu.

„Milojević ima ugovor do 2020. godine, a zašto bih postavljao pitanje da li ostaje ili ide dok nismo završili sezonu. Zacrtali smo da osvojimo duplu krunu i idemo ka tom cilju“.

Dotakao se direktor Zvezde i klupskog duga.

„Iznosi oko 14.000.000 evra. Možemo da ga smanjimo bržim tempom, ali to nije pametno da se čini na štetu snage ekipe. Svi najveći klubovi duguju, a ulaganje u tim generiše nove prihode. Pre pet godina Zvezda je bila mrtav klub. Nije problem što je dug bio 54.000.000 evra, nego što je opterećivalo poslovanje. Danas ima budžet 25.000.000 i sama se snalazi“.

Otkrio je Terzić i šta bi uradio sa novcem ukoliko bi se Zvezda ponovo plasirala u Ligu šampiona.

„Podigli bismo budžet za sportski sektor, da svake godine osvajamo titulu. Drugi deo bi se usmerio na smanjenje dugova, treći za infrastrukturu“.

Generalni direktor Zvezde je poslednjih dana u žiži i zbog jedne stare svoje izjave, da će Luka Jović biti srpski Falkao. I ove sezone ta priča dobija potvrdu, pošto je mladi srpski fudbaler nadomak prelaska u Real Madrid. Sada se ponovo lansira i teza da li su ga crveno-beli prerano i prelako prodali.

„Zvezda je prodajom procenata za Luku Jovića spasla klub, ljudi nisu shvatali u kakvoj smo opasnosti. Dobili smo presudu da do 15. novembra platimo 800.000 evra Bronovickom ili nam se oduzima šest bodova, uz novi rok od 30 dana i izbacivanje u niži rang asko se ne izmiri obaveza. Niko se nije okrenuo, niti pokušao da reši problem. Na kraju sam preko privatnih veza našao model da se proda 50 odsto investicionom fondu. I sada, pet godina kasnije, sa naknadnom pameću, kažu da vredi 60.000.000 evra. I Ronaldo je otišao za 200.000 evra iz matičnog kluba u Sporting...“

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar