Власт прави разлике међу ученицима

Свршеним ученицима деветог разреда основних школа у србачкој општини који упишу неку од школа у Центру средњих школа „Петар Кочић“ у Српцу биће субвенционирана аутобуска карта за 50 одсто од пуне цијене. Тако је одлучила локална управа, на задовољство родитеља будућих средњошколаца.

Република Српска 06.05.2019 | 21:13
Власт прави разлике међу ученицима
„Ова одлука ће важити за цијелу школску годину, а циљ је да се родитељима олакшају трошкови преласка дјеце са основног на средње образовање“, каже начелник Српца Млађан Драгосављевић. Он се нада да ће у наредним годинама ова врста помоћи бити и већа.

Међутим, оваквом одлуком општинске управе нису задовољни родитељи дјеце која ће се уписати у средњу школу у Градишци и Бањалуци, само зато што таквих занимања нема у србачком школском центру.

„Лијепо је што општина на овај начин помаже, али није добро што се праве разлике међу дјецом, јер ту повластицу неће имати ученици који ће путовати у Градишку или Бањалуку, мада ће се и они након школовања вратити у Србац“, каже Бранка Крупљанин.

Слично мисли и Милка Савић – Сувајац, која поставља питање зашто се и осталој дјеци, ђацима-путницима који похађају други, трећи и четврти разред не омогући субвенција за превоз.

„У чему је разлика, сви путују и изложени су трошковима“, констатује Раде Вујић.

Из опозиционог бока србачког парламента кажу да ће ово питање поставити на једној од наредних сједница Скупштине општине.

Субвенционисање ђачког превоза, кажу у општинској управи Српца, једна је од подстицајних мјера у образовању и истичу да су средства за награде истакнутим ученицима са три повећане на четири хиљаде марака, а поред редовних студената, стипендијама су обухваћени и ученици генерација и сви „вуковци“ .

(БН/С.К.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дх

06.05.2019 22:19

ОД ПРЉАВЕ И КРИМИНАЛНЕ ВЛАСТИ НИСТА НИЈЕ БОЉЕ НИ ОЦЕКИВАТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

07.05.2019 07:58

Гласајте опет .Све сто смо зељели добили смо

ОДГОВОРИТЕ
Name

моусе

07.05.2019 12:19

Недо Бог висе Драге и његовог звона..Гори су били од елементарне непогоде.

Name

Романија

07.05.2019 09:31

То је у реду, подржавам одлуку општине Србац.

ОДГОВОРИТЕ