Самохрана мајка: Вратите ми сина!

Самохрана мајка Милена Радинковић из Бањалуке обратила се БН ТВ тврдећи да јој је Центар за социјални рад одузео старатељство над малољетним сином. Дјечак који има и здравствених проблема, смјештен је у Дом „Рада Врањешевић“. Због цјелокупне ситуације, мајка тврди да је против дјечаковог оца, Центар за социјални рад поднио и кривичну пријаву.

Република Српска 05.05.2019 | 19:47
Самохрана мајка: Вратите ми сина!
Милена Радинковић већ два мјесеца одвојена је од малољетног сина. Тврди да је након анонимне пријаве, Центар за социјални рад Бањалука преузео старатељство над њеним шестогодишњим сином након чега је дјечак смјештен у Дом за дјецу без родитељског старања. О њему и његовом здравственом стању чује само од особа које су у његовој непосредној близини, међутим од Центра, како тврди, не добија никакве информације, напротив само захтјеве које мора испунити.

„Прије два мјесеца остали смо без стана. Звала сам оца од дјечака да га причува док се ја снађем и док нам нађем стан. Међутим, отац се није појавио па се дјечак унервозио па је почео да хистерише на мене и огребао ме је по лицу. Због епилепсије и терапије некада зна бити нервозан. У том тренутку нас је неко пријавио“, наводи Милена Радинковић.

Иако је дијете, како каже, у фебруару одвојено од ње, Милена тврди да су је из Центра тек прије неколико дана позвали да потпише рјешење о преузимању старатељства, на шта није пристала. Тада јој је саопштено и да дјечака може виђати само два пута седмично.

„Дали су ми да радим сликање главе, да идем очном и све налазе сам урадила. Такође, тражили су ми психолошко посматрање и рекла сам да ћу и то урадити ако треба. Скоро су ме позвали да кажу да сам добила дозволу да понедјељком и четвртком виђам дјечака. Тада ми нису тражили психолошко посматрање, а рјешење ми нису дали када је дјечак у фебруару одведен. Звали су ме тек недавно да га потпишем али нисам пристала“, истиче самохрана мајка Милена.



Милена објашњава да је од Центра за социјални рад добила само штуро објашњење да је малољетни син Милене Радинковић смјештен у Дом „Рада Врањешевић“ због угрожавања живота и здравља.

„С обзиром да се ради о заштити права и интереса малољетног дјетета, нисмо у могућности да Вас детаљно информишемо о предмету. Са родитељима малољетног дјетета Орган старатељства ради савјетодавно како би се створили услови за повратак дјетета у породицу“, наводи се у одговору Центра за социјални рад.

Док из Центра истичу да Милена користи различите врсте права и услуга из области социјалне заштите, она наводи да је од ове установе имала само 35 КМ дјечијег додатка и да је једном годишње добијала новчану помоћ. Сматра да је много више заслужила, с обзиром на животну ситуацију у којој се налази.

„Дјечак се никад није одвајао од мене. Ја сам га подигла, хранила. Од њих ништа нисам добила. Молим све установе да ми помогну да се моје дијете врати. Њих нека буде срамота, нека се стиде због својих поступака“, истиче Милена Радинковић.

Из канцеларије Омбудсмана за дјецу поручили су нам да је Центар за социјални рад на њихов захтјев доставио документацију која се односи на њихово поступање у конкретном случају уназад девет мјесеци, али да због осјетљивости случаја и заштите интереса малољетног дјетета нису у могућности говорити о детаљима.



БН ТВ

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Јане

05.05.2019 17:52

Дјеца се не одузимају без дебелог разлога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

05.05.2019 22:35

Послушај др Јовану Стојковић па ће ти бити јасно. Сада када је афера о крађи беба дошла до пресуда у Суду у Стразбуру, прелази се са крађе беба на одузимање деце код оваквих разведених породица(модерно јаничаратво). Деца се продају у иностранство по цени 35000 евра.То је организована мафија преко ЦСР и њихових "савесних" грађана који им пријављују овакве случајеве. Они који мисле да је ово завера само нека погледају да је Путин при доласку на први председнички мандат ЗАБРАНИО ИЗВОЗ ДЕЦЕ. Крађа беба био је процес дуг 40 година и о томе се дуго ћутало и сада је доказано, а ово отимање деце покушавају представити као заверу и то се доказати као истина Њима није битна брига за дете већ зарада.Та деца завршавају код ЛГБТ парова на Западу и сумње су и као извор органа за трансплантацију.Велико је то зло од злих људи и модерни данак у крви.

Name

куку нама са нама

05.05.2019 18:09

Незнам,можда грјешим,али ова ми по "нишану",не дјелује да је и њено масло за рамазана

ОДГОВОРИТЕ
Name

страсно

05.05.2019 18:43

Из Центра тек прије неколико дана позвали да потпише рјешење о преузимању старатељства, на шта није пристала..........Она незна нити ста хоце нити ста неце.Мислим да је ипак зена болесна док јој тразе документацију о здраственом стању.Није ни то без разлога.Једини проблем је сто она вјероватно сад никакву помоц не добива за то дијете и сад је у минусу због тога и неби ниста потписивала а само би дијете и новац.НЕДАЈ ТЕ ЈОЈ ДИЈЕТЕ КАД НИЈЕ СЕ У СТАЊУ СА БОЛЕСНИМ ДИЈЕТЕТОМ БРИНУТИ Свака цаст за Социјални Рад.

Name

Ре свима

05.05.2019 19:35

Дијете је њено, бринула се о њему 6 година, отели су јој га и она хоће да врати своје дијете! Шта вам није јасно, и шта вам се не допада! Каква је, да је бори се, онако како она зна и умије! И нико њено дијете неће вољети више него она!

Name

Огњенка

05.05.2019 21:04

Ријетко остављам коментаре јер сви ми другације гледамо на људе и догадјаје . Ово морам да кажем: Нека Вас је срамота. Бацате камење из свог двориста на некога кога у зивоту нисте видјели. Мислите да је једноставно бити самохрана мајка , и то дјетету које треба посебну скрб ? Мислите да је данас лако зарадити стан, храну и све остало сто је потребно за такво дијете, и уз све то бити уз њега и бринути се ?! Све и да није нормална , како Ви казете ,ја бих размјела засто није . Дрзава , а потом и сви ми треба да ститимо и подрзавамо зене , а посебно дјецу !!! А не да гледамо камо цемо да осудимо и искоментарисемо. Баците камен само ако сте и сами цисти. А да ли сте ? Дјетету нецемо помоци тако сто коментарисемо. Да ли сте га посјетили у дому? Да ли сте питали некога како му се мозе помоци ? Да ли сте питали да ли је гладно, зедно ? Да ли сте понудили кров над главом? Да ли сте помогли да се несто промијени ? Вјероватно, нисте ... Али , прицате, прицали бисте... Досадно Вам је у Васем зивоту па се бавите тудјим ... Због те неслоге у насем друству се дјеци десава управо ОВО. Није крива ова мајка, криви сте Ви !!!

Name

За страсно

05.05.2019 21:10

Па није потписала рјесење са којим се не слазе, ста ту није јасно?

Name

Амир

05.05.2019 22:01

Нек узме своје дјете и бјези у Њмеацку и трази азил добице преко 1000 евра сосцијале и моци це пристојно да зиви

Name

ре Ре свима

05.05.2019 22:32

Да дијете јењено и то нико не спори.Бринула се о њему али како? Казес отели су јој га,вјероватно не без разлога.Колико си ти пута цуо ста све неки родитељи ураде дјетету и на који га нацин малтретирају и кад несто буде онда сви ударате по тим институцијама да нису довољно урадили и онда вам је крива дрзава и власт.Кад на вријеме дјелују онда опет неваља и криви те их.Па стварно вама појединим нико не мозе удовољити.

Name

Ре

06.05.2019 05:22

Као по неписаном правилу пљују се и вријеђају родитељи, срам вас било!

Name

Ненад

06.05.2019 05:37

За ре свима.Сви знамо да нам институције слузе само себи и да нису у слузби градјана.Али многи увијек опет осудјују зртве а стите институције,а засто?Вјероватно они који су повластени и који раде ста хоце.Нико се не пита и неце да схвати да се прво обесправљени родитељи и да због тога многи родитељи и нису у могуцности да се довољно брине о дјеци.Због тога нам је свима јасно да се градјани све мање одлуцују да формирају породицу.Зато нам се празне и села и градови и стално многи тразе одлазак у иностранство да би тек онда стекли услове да оформе барем неку малу породицу са барем једним дјететом.Залосно је да мајка или оба родитеља немају услове да дјетету прузе основне потребе.

Name

Ре

06.05.2019 07:39

тако је Огњене свака част за твој коментар.

Name

Нада

08.05.2019 17:29

Распитајте се мало о том дому "Рада Врањесевиц". О особљу тог дома знам пуно лосег. Нпр. Малољетна стиценица је уведена у ланац проституције а они су то негирали и јос оптузили њену сестру која је то пријавила. Тиме су то дјете бесповратно гурнули у пропаст.

Name

Пуј, срам вас било

05.05.2019 19:31

35 км дјечијег додатка, па како вас само није срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осин

05.05.2019 22:13

Ја бих се сам обратио овом интелекттукцу, ста мислис да твоју дјецу, или дијете одузму, ста би онда прицао, него не знас како је то, није те снасло па зато тако и писес.

Name

Раби 41@

06.05.2019 05:04

Људи да ли сте нормални,ко мозе вољети дјезе висе од мајке.Убацили сте га у дом,хоцете да постане криминалацПомозите зени новцано да одхрани свог сина,јос поготово сто је дјете болесно.

Name

Марко

05.05.2019 20:04

Дјијете треба да питају јел хоце код маме или зели да остане у дому са осталом дјецом и нек поступе како дијете зели ако је дијете везано за мајку требали би одма да га врате много људи зиви у сиромставу да би се због сиромства поцела удузимати дјеца. Имао сам искуства са Центром за Социјални рад Бања Лука пре висе од 7 година и могу вам реци да је то велика покварена багра гдје у много слуцајева нарусавају сва права на зивот дијетета. Док је била Борка Вукајловиц директор тај центар је био језгро педофилије и незакоња.Само ми је зао недузне дјецице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре свима

05.05.2019 20:09

Мало је људи који тако нормалмо размисља ,дјецака ког су силовали у цзср Бањалука је био благо ретардиран.Мајку не мозе нико замијенеити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајка

06.05.2019 14:10

Ја ову зену знам лицно И није болесна ни луда него је велики борац а дрзава нек се стиди .ово казем јер сам И ја била самохрана мајка а отац мог дјетета је склопијо ванбрацну заједницу са сестром педодилицара Игора Рацица који је са социјалним радником бији у афери а социј а лни радник И сад ја вас питам ко је овој зени одузо дјете ,све је то сљајм знам из лицног искуства срецом ја сам средила свој зивот ал овој зени треба помоци да дјете цупа из кснди педофила И будала ,да да Игор Рациц И Анделко Дакиц цини ми се педофилицари

Name

Тринитy

05.05.2019 21:15

'Док из центра за социјални рад истицу да Милена користи разлициге врсте права и услуга...' --------- Која тацно права и које услуге?! Сто не набројасте? Колико новаца добија тацно од центра? Једу ли се та права и услуге? Ја вам НИСТА не вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

калимеро

05.05.2019 21:20

Срамота за друство које треба да обезбеди нормалан зивот својим суградјанима.Срамота.Дјецу не би требало да узимају од родитеља, вец треба родитељима помоци.Зна се ко је узимао децу од родитеља у прослости и како се зову .Поред родбине социјане слузбе не би смеле да узимају децу и дају странцима на одгој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фх

05.05.2019 23:38

Д ВЛАСТ У РС СУ ПРОПАСТ ЗА ДЈЕЦУ А ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ЗЛО НАД ЗЛОМ ЗА СВАКОГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

06.05.2019 05:14

Има неки велики разлог за то, није га дзаба центар одузео а ти мозес да прицас ста хоцес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Гогу

06.05.2019 13:01

Дабогда и теби одузели па трази своја права и доказуј... Страсно....

Name

Невена

06.05.2019 20:02

Срам да буде сваког ко стаје на муку овој јадној жени са ружним коментарима.35марака помоћи??????? срамите се :градоначелниче,штоје какви предсједници,подпредсједници,министри и остала багро.да ли вас је икад срам што се преждеравате а све са народске грбаче а незнате да оваквих мајки је пуна бања лука јадних и немоћних и биједних,муку муче са бједом и неимаштином ....како јој непонудиште стан,солидну плату у некој државној институцији ?35 марака???????

Name

Мерима Мајоли Курјак

06.05.2019 05:55

Срамота,жену знам и јадна је она кроз шта пролази једна мајка не узимају они онима којима треба одузети.Само фуј за за закон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка

06.05.2019 07:53

Ово је само одраз стања у насој дрзави, ова мајка треба да има од дрзаве сву потребну помоц како би могла сина да издразава, лијеци и сколује а не да да јој се дијете одузима због сиромаства. По овоме испада да само богати имају право на дјецу, ДРЗАВО, ЉУДИ, СУГРАДЈАНИ ОСВЈЕСТИТЕ СЕ и прузимо подрску оваквим родитељима инаце бицемо убрзо избрисани са ове земље, нико не мозе прузити дјетету вецу љубав и бригу од мајке. Мајку и дијете познајем из видјења, из паркова, дјецијих игралиста и из видјеног сам само могла закљуцити да је стварно давала све од себе да том дјетету прузи нормалан зивот и сто безбризније дјетињство. Ово је СТРАСНО и ПОРАЗАВАЈУЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.05.2019 08:57

Њихови фазони,како не могу износити висе информација.Узецемо ми информације када удјемо у ту злоцинацку И педофилску институцију па ,па испитамо сто нису дали информације за дјецу која су тамо силована.Освануце тај дан/Летеце наглавацке са радних мјеста која злоупотребљавају.Фујјјј! гадуре/

Name

Јањанин Бозана

06.05.2019 11:43

Центар за социјални рад??? Те установе су страсне

ОДГОВОРИТЕ
Name

униставање

06.05.2019 13:00

Продаја дјеце као и ови сто нам дрогу намецу, болесни нам дрзаву воде, све ради пара. Дјеца и сиротиња испастају, нек се народ дигне и нек Бог суди а не центар за социјални рад. Цак ста висе оперису дјецу изваде им бубрег продају нормално дијете се брзо опорави за 15 дана хода само да рана замлади. А после ту дјецу продају за педерима ЛГБТ и они их као цувају фуј дрзаво босно републико српска.

ОДГОВОРИТЕ