Духовност штити српски народ

Епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је на обиљежавању крсне славе епархије празника Пресвете Богородице - Живоносног Источника да заједништво и православна духовност штите српски народ и државу.

Република Српска 03.05.2019 | 15:22
Духовност штити српски народ
У храму Рођења Пресвете Богородице у Мачковцу, код Лопара, владика Фотије је изразио задовољство што су на богослужењу окупљени свештенство, монаштво, представници власти Републике Српске и вјерни народ.

"Сви треба да буду утемељени у цркви и православној духовности, која је извор српске културе, вјере, писма, језика и опстанка на овим просторима", рекао је епископ Фотије.

 Он је истакао да црква непрестано позива људе да се моле, посте и чине добра дјела.



"Треба нам духовна снага и благодет Божија која проистиче из живоносних источника да нас руководе, штите, окрепљују, те учине бесмртним, то је смисао нашег живота у Цркви", рекао је епископ  Фотије.

Светој архијерејској литургију начелствовао је епископ горњокарловачки Герасим а саслуживали су владике Фотије, бихаћко-петровачки Сергије и осјечкопољски и барањски Херувим.



Слави зворничко-тузланске епархије присутвовао је начелник Лопара Радо Савић који је изразио задовољство што је слава епархије обиљежена у овој мајевичкој општини.

 „Руководство локалне заједницве подржава све активности Српске православне цркве на очувању духовности, као и обнову и подизање храмова на Мајевици и то ће чинити и у наредном периоду“, навео је Савић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зр

03.05.2019 14:49

Мерхаба Додикови дупелизци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доротеј

03.05.2019 14:55

Српски народ најбоље ће заштитити већа запосленост, пристојне зараде и политика која није заснована на сијању међунационалне мржње, на унутрашњим свађама и нереалним обећањима.Свакако, веома је важна и духовност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

03.05.2019 23:30

Ова власт је унистила духовност заједно са појединцима из цркве.Али као и институције дрзаве воде неморалне особе тако има и у цркви.Фотије је позитивно у цркви,а Јефрем Григорије Кацавенда су зло.ПзД пали свијеце испред цркве сто не позову тај народ у цркву и барем дају утјеху и молитву и за ту фамилију Драгицевиц и за те људе сто тразе истину и правду о бруталном убиству.Неце нико од њих тразити да црква пронадје убице и да црква суди,али постовање према зртви то је обавеза сваке вјерске установе.

Name

Дх

04.05.2019 00:15

ТО ЈЕ ЛАЗ СРПСКИ НАРОД СТИТИ ПРИСТОЈАН ЗИВОТ ЦОВЈЕКУ А ТО ЈЕ ДА ИМА ПЛАТУ И ПОСАО ТО ЈЕ ПРИСТОЈНИ ЗИВОТ ЦОВЈЕКА

ОДГОВОРИТЕ