Duhovnost štiti srpski narod

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je na obilježavanju krsne slave eparhije praznika Presvete Bogorodice - Živonosnog Istočnika da zajedništvo i pravoslavna duhovnost štite srpski narod i državu.

Republika Srpska 03.05.2019 | 15:22
Duhovnost štiti srpski narod
U hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mačkovcu, kod Lopara, vladika Fotije je izrazio zadovoljstvo što su na bogosluženju okupljeni sveštenstvo, monaštvo, predstavnici vlasti Republike Srpske i vjerni narod.

"Svi treba da budu utemeljeni u crkvi i pravoslavnoj duhovnosti, koja je izvor srpske kulture, vjere, pisma, jezika i opstanka na ovim prostorima", rekao je episkop Fotije.

 On je istakao da crkva neprestano poziva ljude da se mole, poste i čine dobra djela.



"Treba nam duhovna snaga i blagodet Božija koja proističe iz živonosnih istočnika da nas rukovode, štite, okrepljuju, te učine besmrtnim, to je smisao našeg života u Crkvi", rekao je episkop  Fotije.

Svetoj arhijerejskoj liturgiju načelstvovao je episkop gornjokarlovački Gerasim a sasluživali su vladike Fotije, bihaćko-petrovački Sergije i osječkopoljski i baranjski Heruvim.



Slavi zvorničko-tuzlanske eparhije prisutvovao je načelnik Lopara Rado Savić koji je izrazio zadovoljstvo što je slava eparhije obilježena u ovoj majevičkoj opštini.

 „Rukovodstvo lokalne zajednicve podržava sve aktivnosti Srpske pravoslavne crkve na očuvanju duhovnosti, kao i obnovu i podizanje hramova na Majevici i to će činiti i u narednom periodu“, naveo je Savić.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zr

03.05.2019 14:49

Merhaba Dodikovi dupelizci.

ODGOVORITE
Name

Dorotej

03.05.2019 14:55

Srpski narod najbolje će zaštititi veća zaposlenost, pristojne zarade i politika koja nije zasnovana na sijanju međunacionalne mržnje, na unutrašnjim svađama i nerealnim obećanjima.Svakako, veoma je važna i duhovnost.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

03.05.2019 23:30

Ova vlast je unistila duhovnost zajedno sa pojedincima iz crkve.Ali kao i institucije drzave vode nemoralne osobe tako ima i u crkvi.Fotije je pozitivno u crkvi,a Jefrem Grigorije Kacavenda su zlo.PzD pali svijece ispred crkve sto ne pozovu taj narod u crkvu i barem daju utjehu i molitvu i za tu familiju Dragicevic i za te ljude sto traze istinu i pravdu o brutalnom ubistvu.Nece niko od njih traziti da crkva pronadje ubice i da crkva sudi,ali postovanje prema zrtvi to je obaveza svake vjerske ustanove.

Name

Dh

04.05.2019 00:15

TO JE LAZ SRPSKI NAROD STITI PRISTOJAN ZIVOT COVJEKU A TO JE DA IMA PLATU I POSAO TO JE PRISTOJNI ZIVOT COVJEKA

ODGOVORITE