"Одлазак на дијету је сексуални напад"

Док медицинска струка одавно препознаје обесност, претерану дебљину, као разлог дијабетеса, високог крвног притиска, болести срца, шлог и преране смрти, Сонали је део (све већег) броја активиста који пропагирају прихватање девљине и "здравље за сваки конфекцијски број".

Забава 26.04.2019 | 12:26
"Одлазак на дијету је сексуални напад"
Дебљина је здравље, одлазак на дијету је сексуални напад, а фитнес је наука нациста и белих супремиста, сматра Сонали Рашатвар, која се представља као "Фат Сеx Тхерапист" (што се преводи и као "дебела секс-терапеуткиња" и као "терапеуткиња за дебели секс"), гостујући на једном факултету у Минесоти.

Коментатори ове трибине били су у шоку, али морали су и сами да признају да јак негативан став према фитнесу у једном делу јавности расте.

"Искрено верујем да дете не може да се сагласи са тим да оде на дијету, исто као што не може да да свој пристанак на секс. Ја читаву ову културу дијета доживаљавам као сексуални напд, јер оне утичу на начин на који ја доживљавам своје тело", рекла је она.

Док медицинска струка одавно препознаје обесност, претерану дебљину, као разлог дијабетеса, високог крвног притиска, болести срца, шлог и преране смрти, Сонали је део (све већег) броја активиста који пропагирају прихватање девљине и "здравље за сваки конфекцијски број". Својој публици она је рекла да је "наука алат белих супремиста да потисну обесност".

"Требало би да будемо критични према употреби науке и знања у службу промоције неких тела као фит, витких, способних и пожељних... Да ли је моја дебљина разлог зашто имам висок крвни притисак или је мој притисак последица стигме, друштвене осуде са којом се суочавам зато што сам дебеле", питала је Сонали.

"Наука која има фобију од дебљине" је, по њој, заправо "еугенистичка", односно "наука нациста".Након што је порекла везу између високог притиска и дебљине, Сонали је чак покушала да повеже убилачки нагон Брентона Таранта, човека који је пуцао у џамијама на Новом Зеланду, са његовом љубављу према фитнесу.

"Није изненађујуће што је човек који је пуцао на Новом Зеланду фитнес инструктор. Пуцањава је била јасан знак да и даље постоји идеализација тела. Нацисте су волели идеју о идеалном телу и по мени има много смисла да један фитнес инструктор такође размишља о иделаном телу на свој начин мршавог белог супремисте", рекла је Сонали, која себе описује као "краљицу крофни".

Њено гостовање пробудило је много пажње на Твитеру, али реакције су углавном биле негативне.

"Исусе, ја сам нациста ако хоћу да изађемо из ЕУ, нациста сам ако подржавам Палестину, а сада и ово. "Дебела секс терапеуткиња" је упоредила фитнес тренере са нацистима, децу која су уоброчена са жртвама сексуалног насиља", написао је Гарет.

"Овако звучи смрт цивилизације: "Искрено верујем да дете не може да са саглсаси са дијетом, као шот не може да се сагласи са тим да има секс", објаснио је Мајкл.

(Телеграф.рс/РТ)

Коментари / 0

Оставите коментар