"Odlazak na dijetu je seksualni napad"

Dok medicinska struka odavno prepoznaje obesnost, preteranu debljinu, kao razlog dijabetesa, visokog krvnog pritiska, bolesti srca, šlog i prerane smrti, Sonali je deo (sve većeg) broja aktivista koji propagiraju prihvatanje devljine i "zdravlje za svaki konfekcijski broj".

Zabava 26.04.2019 | 12:26
"Odlazak na dijetu je seksualni napad"
Debljina je zdravlje, odlazak na dijetu je seksualni napad, a fitnes je nauka nacista i belih supremista, smatra Sonali Rašatvar, koja se predstavlja kao "Fat Sex Therapist" (što se prevodi i kao "debela seks-terapeutkinja" i kao "terapeutkinja za debeli seks"), gostujući na jednom fakultetu u Minesoti.

Komentatori ove tribine bili su u šoku, ali morali su i sami da priznaju da jak negativan stav prema fitnesu u jednom delu javnosti raste.

"Iskreno verujem da dete ne može da se saglasi sa tim da ode na dijetu, isto kao što ne može da da svoj pristanak na seks. Ja čitavu ovu kulturu dijeta doživaljavam kao seksualni napd, jer one utiču na način na koji ja doživljavam svoje telo", rekla je ona.

Dok medicinska struka odavno prepoznaje obesnost, preteranu debljinu, kao razlog dijabetesa, visokog krvnog pritiska, bolesti srca, šlog i prerane smrti, Sonali je deo (sve većeg) broja aktivista koji propagiraju prihvatanje devljine i "zdravlje za svaki konfekcijski broj". Svojoj publici ona je rekla da je "nauka alat belih supremista da potisnu obesnost".

"Trebalo bi da budemo kritični prema upotrebi nauke i znanja u službu promocije nekih tela kao fit, vitkih, sposobnih i poželjnih... Da li je moja debljina razlog zašto imam visok krvni pritisak ili je moj pritisak posledica stigme, društvene osude sa kojom se suočavam zato što sam debele", pitala je Sonali.

"Nauka koja ima fobiju od debljine" je, po njoj, zapravo "eugenistička", odnosno "nauka nacista".Nakon što je porekla vezu između visokog pritiska i debljine, Sonali je čak pokušala da poveže ubilački nagon Brentona Taranta, čoveka koji je pucao u džamijama na Novom Zelandu, sa njegovom ljubavlju prema fitnesu.

"Nije iznenađujuće što je čovek koji je pucao na Novom Zelandu fitnes instruktor. Pucanjava je bila jasan znak da i dalje postoji idealizacija tela. Naciste su voleli ideju o idealnom telu i po meni ima mnogo smisla da jedan fitnes instruktor takođe razmišlja o idelanom telu na svoj način mršavog belog supremiste", rekla je Sonali, koja sebe opisuje kao "kraljicu krofni".

Njeno gostovanje probudilo je mnogo pažnje na Tviteru, ali reakcije su uglavnom bile negativne.

"Isuse, ja sam nacista ako hoću da izađemo iz EU, nacista sam ako podržavam Palestinu, a sada i ovo. "Debela seks terapeutkinja" je uporedila fitnes trenere sa nacistima, decu koja su uobročena sa žrtvama seksualnog nasilja", napisao je Garet.

"Ovako zvuči smrt civilizacije: "Iskreno verujem da dete ne može da sa saglsasi sa dijetom, kao šot ne može da se saglasi sa tim da ima seks", objasnio je Majkl.

(Telegraf.rs/RT)

Komentari / 0

Ostavite komentar