Изашла из коме након 28 година

Мунира Абдула је прије 28 година отишла по сина у вртић те је, неколико минута након што га је увела у ауто и кренула, ударила у школски аутобус, усљед чега је претрпјела тешке повреде мозга.

 

Босна и Херцеговина 23.04.2019 | 17:12
Изашла из коме након 28 година
Она се недавно пробудила из коме и тако шокирала љекаре.

Називају је "чудом модерне медицине", провела је скоро три деценије у коми и пробудила се онда када су сви мислили да су све наде изгубљене.

Мунира је поријеклом из Уједињених Арапских Емирата, а у кому је пала након саобраћајне несреће која се догодила испред вртића њеног сина.

Несрећа се догодила 1991. године када је дјечак имао само четири године, а она је од тада на рехабилитацији у Њемачкој те је недавно почела производити звукове према којима су медицинари закључили да се почиње будити.

Њу је, наиме, пробудио глас њеног сина који се у близини свађао с неким током телефонског позива.

Само неколико дана након буђења успјела је да изговара ријечи и сада без проблема води разговоре са својим ближњима који су одушевљени расплетом ситуације.

Њена породица јој је испричала како је доживјела несрећу у којој се сударила с великим аутобусом те је она жељела заштитити свог сина при чему је претрпјела велике повреде главе. Сину, са друге стране, није било ништа те већ 28 година живи без икаквих посљедица.

"У то вријеме није било мобилних телефона и нисмо могли тако брзо звати хитну помоћ. Она је лежала повријеђена сатима, а ја сам био сасвим добро и могао сам ходати и говорити без проблема. Имао сам само малу огреботину, она ме заштитила од удара аутобуса", рекао је њен син Омар Вебаир који данас има 32 године.

Вебаир истиче како је прво име које је његова мајка изговорила било његово те како је једва увјерио љекаре да се она почиње будити. Ипак, када се то напокон десило, наводи да је био најсрећнија особа на свијету.

(Независне/Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Модрица

23.04.2019 16:25

Браво.Подрска мами да види сина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

23.04.2019 19:51

Цуда се ипак догадјају.Дај Бозе да остатак свога зивота проведе сретно уз свога сина и породицу.