БЛ: Настасић спасио Шалке пораза, можда и "Цвајте"!

Шалке је био близу пораза у Нирнбергу који би га гурнуо ка самом дну, али је српски штопер Матија Настасић донио „рударима“ важан бод.  Настасић спасао ужасни Шалке, Нирнберг жестоко оштећен - где вам је ВАР?! На премијери 29. кола Бундеслиге подела бодова на стадиону Макс Морлок - 1:1.

Фудбал 12.04.2019 | 23:26
БЛ: Настасић спасио Шалке пораза, можда и "Цвајте"!
Сјајан меч на отварању 29. кола Бундеслиге! Нирнберг са Борисом Шомерсом дефинитивно игра као препорођен, што се не може рећи за Шалке са Хубом Стевенсом. Доста среће и наш Матија Настасић спасли су госте из Гелзенкирхена пораза на Макс Морлок стадиону и то пет минута пре краја - 1:1. Дер клуб је чак жестоко оштећен, поништен му је чист погодак у смирај првог полувремена, а појабољи играч тог тима Хано Беренс чак је и пенал промашио. Када се подвуче црта много више разлога задовољство имају гости јер су се извукли, док у Нирнбергу могу и те како да жале. Ово им је била идеална прилика да ухвате озбиљан прикључак у борби за опстанак. 

Нирнберг нема играчки квалитет Шалкеа, али вечерас су момци Бориса Шомерса били много бољи и заслужили сва три бода. Игром домаћег састава дириговао је одлични Бразилац Матеус Переира. Овај момак центрирао је приликом водећег гола Дер клуба у 82. минуту, а резервиста Кубо погодио главом и савладао иначе врло доброг Нибела.  

Млади чувар мреже поред тога што је одбранио пенал у 45. минуту - додуше он га је и скривио, оборивши баш Переиру - спречио је бар још два, три сигурна поготка домаћина. 

Шалке је до бода дошао у 85. минуту. Био је корнер, лопта се одбила до Омара Маскарела, он ју је послао снажно кроз срце петерца, а тамо се нашао Матија Настасић од кога се она одбија у гол - 1:1. Први погодак Матије Настасића у Бундеслиги на 87. утакмици?!

Много је мишљења да се ВАР најбоље користи у Бундеслиги, али ево доказа да видео технологија и те како уме да закаже када је битно. Нирнбергу је поништен чист погодак у 42. минуту јер је арбитар Кампкасматрао да је Хано Беренс направио фаул над голманом Шалкеа. Успорени снимак јасно показује да је све било чисто, али људи из ВАР собе у Келну изгледа да су заспали, па нису ништа сигнализирали судији.  

С обзиром у како се тешкој позицији налазе домаћи ће сигурно имати пуно замерки на рачун младог арбитра...

Дер Клуб је сада на три бода од Штутгарта, који се налази на месту које води у бараж. Шалке бежи Швабама шест и за сада је безбедан, али питање је колико ће дуго бити уколико овако настави...

Само пет минута дијелило је Шалке од 17. пораза у сезони, али је Матија Настасић пет минута прије краја спасио клуб из Гелзекирхена тешког пораза.

Српски штопер послије корнера у 85. минуту нашао се на правом мјесту на петерцу и послије ударца саиграча скренуо лопту за изједначење и важан бод Шалкеа у Нирнбергу.

Нирнберг – Шалке 1:1 (0:0)
/Кубо 83 – Настасић 85/

Само двије минуте раније Нирнберг је поготком Куба стигао до вођства и чинило се да ће домаћи послије поништеног гола и промашеног пенала коначно стићи до побједе.

Јапанац се одлично убацио и главом послао лопту у мрежу за вођство 1:0 послије асистенције Матеуса Переире.

Бразилски везњак "намјестио је гол“ и у судијској надокнади првог полувремена, када га је оборио Александер Нибел, али се голман одмах искупио одбранивши једанаестерац Беренсу.

Капитен Нирнберга пропустио је тако нову прилику да се упише у стријелце, након што му је у 43. минуту поништен гол због опасне игре, када је ђоном украо лопту испред Нибела и послао ју у мрежу.

Нирнберг је био много ближе тријумфу у премијерном мечу 29. кола Бундеслиге, јер се Шалке у појединим тренуцима грчевито бранио, попут ситуације из 64. минута када је Маскарел са гол-линије избио лопту након што је Керк већ савладао Нибела.

Домаћи нису успјели да послије побједе над Аугзбургом код куће и ремијем у Штутгарту направе добар резултат против још једног директног конкурента у борби за опстанак.

Серија од чак 20 мечева без побједе вјероватно ће их коштати опстанка, посебно што им до краја сезоне слиједе дуели са екипама из самог врха, 

Тежак распоред имаће и Шалке, али је остао шест бодова изнад "црте", с тим да Штутгарт на 16. мјесту има и утакмицу мање. "Швабе“ ће у суботу играти против Бајера из Леверкузена.

Бундеслига, 29. коло

Нирнберг – Шалке 1:1 (0:0)
/Кубо 83 – Настасић 85/

Субота
Хановер – Борусија Менхенгладбах 15.30
Лајпциг – Волфсбург
Штутгарт – Бајер Л.
Вердер – Фрајбург
Борусија Дортмунд – Мајнц 18.30

Недјеља
Хофенхајм – Херта 13.30
Фортуна – Бајерн 15.30
Ајнтрахт – Аугзбург 18.00

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 64, Борусија Дортмунд 63, РБ Лајпциг 55, Ајнтрахт 52, Борусија Менхенгладбах  48, Волфсбург 45, Хофенхајм 44, Вердер 43, Бајер Леверкузен 42, Фортуна 37, Херта 35, Мајнц 33, Фрајбург 32, Шалке (+1) 27, Аугзбург 25, Штутгарт 21, Нирнберг (+1) 18, Хановер 14.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар