BL: Nastasić spasio Šalke poraza, možda i "Cvajte"!

Šalke je bio blizu poraza u Nirnbergu koji bi ga gurnuo ka samom dnu, ali je srpski štoper Matija Nastasić donio „rudarima“ važan bod.  Nastasić spasao užasni Šalke, Nirnberg žestoko oštećen - gde vam je VAR?! Na premijeri 29. kola Bundeslige podela bodova na stadionu Maks Morlok - 1:1.

Fudbal 12.04.2019 | 23:26
BL: Nastasić spasio Šalke poraza, možda i "Cvajte"!
Sjajan meč na otvaranju 29. kola Bundeslige! Nirnberg sa Borisom Šomersom definitivno igra kao preporođen, što se ne može reći za Šalke sa Hubom Stevensom. Dosta sreće i naš Matija Nastasić spasli su goste iz Gelzenkirhena poraza na Maks Morlok stadionu i to pet minuta pre kraja - 1:1. Der klub je čak žestoko oštećen, poništen mu je čist pogodak u smiraj prvog poluvremena, a pojabolji igrač tog tima Hano Berens čak je i penal promašio. Kada se podvuče crta mnogo više razloga zadovoljstvo imaju gosti jer su se izvukli, dok u Nirnbergu mogu i te kako da žale. Ovo im je bila idealna prilika da uhvate ozbiljan priključak u borbi za opstanak. 

Nirnberg nema igrački kvalitet Šalkea, ali večeras su momci Borisa Šomersa bili mnogo bolji i zaslužili sva tri boda. Igrom domaćeg sastava dirigovao je odlični Brazilac Mateus Pereira. Ovaj momak centrirao je prilikom vodećeg gola Der kluba u 82. minutu, a rezervista Kubo pogodio glavom i savladao inače vrlo dobrog Nibela.  

Mladi čuvar mreže pored toga što je odbranio penal u 45. minutu - doduše on ga je i skrivio, oborivši baš Pereiru - sprečio je bar još dva, tri sigurna pogotka domaćina. 

Šalke je do boda došao u 85. minutu. Bio je korner, lopta se odbila do Omara Maskarela, on ju je poslao snažno kroz srce peterca, a tamo se našao Matija Nastasić od koga se ona odbija u gol - 1:1. Prvi pogodak Matije Nastasića u Bundesligi na 87. utakmici?!

Mnogo je mišljenja da se VAR najbolje koristi u Bundesligi, ali evo dokaza da video tehnologija i te kako ume da zakaže kada je bitno. Nirnbergu je poništen čist pogodak u 42. minutu jer je arbitar Kampkasmatrao da je Hano Berens napravio faul nad golmanom Šalkea. Usporeni snimak jasno pokazuje da je sve bilo čisto, ali ljudi iz VAR sobe u Kelnu izgleda da su zaspali, pa nisu ništa signalizirali sudiji.  

S obzirom u kako se teškoj poziciji nalaze domaći će sigurno imati puno zamerki na račun mladog arbitra...

Der Klub je sada na tri boda od Štutgarta, koji se nalazi na mestu koje vodi u baraž. Šalke beži Švabama šest i za sada je bezbedan, ali pitanje je koliko će dugo biti ukoliko ovako nastavi...

Samo pet minuta dijelilo je Šalke od 17. poraza u sezoni, ali je Matija Nastasić pet minuta prije kraja spasio klub iz Gelzekirhena teškog poraza.

Srpski štoper poslije kornera u 85. minutu našao se na pravom mjestu na petercu i poslije udarca saigrača skrenuo loptu za izjednačenje i važan bod Šalkea u Nirnbergu.

Nirnberg – Šalke 1:1 (0:0)
/Kubo 83 – Nastasić 85/

Samo dvije minute ranije Nirnberg je pogotkom Kuba stigao do vođstva i činilo se da će domaći poslije poništenog gola i promašenog penala konačno stići do pobjede.

Japanac se odlično ubacio i glavom poslao loptu u mrežu za vođstvo 1:0 poslije asistencije Mateusa Pereire.

Brazilski veznjak "namjestio je gol“ i u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada ga je oborio Aleksander Nibel, ali se golman odmah iskupio odbranivši jedanaesterac Berensu.

Kapiten Nirnberga propustio je tako novu priliku da se upiše u strijelce, nakon što mu je u 43. minutu poništen gol zbog opasne igre, kada je đonom ukrao loptu ispred Nibela i poslao ju u mrežu.

Nirnberg je bio mnogo bliže trijumfu u premijernom meču 29. kola Bundeslige, jer se Šalke u pojedinim trenucima grčevito branio, poput situacije iz 64. minuta kada je Maskarel sa gol-linije izbio loptu nakon što je Kerk već savladao Nibela.

Domaći nisu uspjeli da poslije pobjede nad Augzburgom kod kuće i remijem u Štutgartu naprave dobar rezultat protiv još jednog direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Serija od čak 20 mečeva bez pobjede vjerovatno će ih koštati opstanka, posebno što im do kraja sezone slijede dueli sa ekipama iz samog vrha, 

Težak raspored imaće i Šalke, ali je ostao šest bodova iznad "crte", s tim da Štutgart na 16. mjestu ima i utakmicu manje. "Švabe“ će u subotu igrati protiv Bajera iz Leverkuzena.

Bundesliga, 29. kolo

Nirnberg – Šalke 1:1 (0:0)
/Kubo 83 – Nastasić 85/

Subota
Hanover – Borusija Menhengladbah 15.30
Lajpcig – Volfsburg
Štutgart – Bajer L.
Verder – Frajburg
Borusija Dortmund – Majnc 18.30

Nedjelja
Hofenhajm – Herta 13.30
Fortuna – Bajern 15.30
Ajntraht – Augzburg 18.00

TABELA: Bajern Minhen 64, Borusija Dortmund 63, RB Lajpcig 55, Ajntraht 52, Borusija Menhengladbah  48, Volfsburg 45, Hofenhajm 44, Verder 43, Bajer Leverkuzen 42, Fortuna 37, Herta 35, Majnc 33, Frajburg 32, Šalke (+1) 27, Augzburg 25, Štutgart 21, Nirnberg (+1) 18, Hanover 14.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar