И Ања Цревар на Олимпијским играма у Токију!

Младој српској пливачици признат резултат са такмичења из Марсеја, чиме је обезбедила олимпијску норму за Игре 2020. године.

Остали спортови 11.04.2019 | 13:30
И Ања Цревар на Олимпијским играма у Токију!
Србија је добила петог учесника Олимпијских игара у Токију 2020. године.

Млада српска пливачица Ања Цревар обезбедила је олимпијску норму у трци на 400 метара мешовито.

Цревар је пре две недеље на такмичењу у Марсеју остварила резултат 4:37,70 минута, а након жалбе која је усвојена, признато јој је време које је постигла. Тај резултат је за 83 стотинке бољи од А олимпијске норме - 4:38,53.

"Признаће јој резултат из Марсеја од пре две недеље. Стигао је допис из Француске на адресу Пливачког савеза Србије", изјавио је тренер Ање Цревар Марко Спасов за "Спортски журнал".

Деветнаестогодишња пливачица из Панчева у Француској је постигла резултат који је и нови државни рекорд, али су је судије дисквалификовале после трке због наводног делфин ударца на окрету прсним стилом. Уложена жалба, на њену срећу, је прихваћена.

"Тачно је да Ања иде у Токио", изјавио је Борис Дробац, председник Пливачког савеза Србије.

"Французи су послали допис и потврдили званично тај резултат. Снимак је показао да је без разлога дисвкалификована. Остаје још само да и Олимпијски комитет Србије потврди да је испунила норму, што је формалност. Честитам Ањи и тренеру Марку Спасову. За Савез је велика ствар што већ имамо троје сигурних путника за Јапан. И биће их још...", рекао је Дробац.

Ања Цревар други пут у каријери учествоваће на Олимпијским играма, након што је дебитовала 2016. у Рио де Жанеиру.

"Пресрећна сам. За ово смо напорно радили. Драго ми је што сам два пута у две недеље пливала испод 4:40 минута. То је оно што је мени најважније. Померила сам се тачке на којој сам дуго стајала. Марко и ја смо пронашли шта ми одговара и на шта треба да се фокусирамо", рекла је вишеструка јуниорска шампионка Европе и финалисткиња прошлогодишњег сениорског континетналног шампионата из Глазгова.

Пливачи имају највише изборених виза за наступ на Олимпијским играма у Токију 2020. Пре Ање норму су обезбедили и Чаба Силађи на 100 прсно (59,40) и Себастијан Сабо у трци на 100 делфин (51,34).

Уз троје пливача за сада је извесно да ће Србију у Токију представљати и стрелци Зорана Аруновићи Дамир Микец у дисциплини ваздушни пиштољ.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар