I Anja Crevar na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Mladoj srpskoj plivačici priznat rezultat sa takmičenja iz Marseja, čime je obezbedila olimpijsku normu za Igre 2020. godine.

Ostali sportovi 11.04.2019 | 13:30
I Anja Crevar na Olimpijskim igrama u Tokiju!
Srbija je dobila petog učesnika Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Mlada srpska plivačica Anja Crevar obezbedila je olimpijsku normu u trci na 400 metara mešovito.

Crevar je pre dve nedelje na takmičenju u Marseju ostvarila rezultat 4:37,70 minuta, a nakon žalbe koja je usvojena, priznato joj je vreme koje je postigla. Taj rezultat je za 83 stotinke bolji od A olimpijske norme - 4:38,53.

"Priznaće joj rezultat iz Marseja od pre dve nedelje. Stigao je dopis iz Francuske na adresu Plivačkog saveza Srbije", izjavio je trener Anje Crevar Marko Spasov za "Sportski žurnal".

Devetnaestogodišnja plivačica iz Pančeva u Francuskoj je postigla rezultat koji je i novi državni rekord, ali su je sudije diskvalifikovale posle trke zbog navodnog delfin udarca na okretu prsnim stilom. Uložena žalba, na njenu sreću, je prihvaćena.

"Tačno je da Anja ide u Tokio", izjavio je Boris Drobac, predsednik Plivačkog saveza Srbije.

"Francuzi su poslali dopis i potvrdili zvanično taj rezultat. Snimak je pokazao da je bez razloga disvkalifikovana. Ostaje još samo da i Olimpijski komitet Srbije potvrdi da je ispunila normu, što je formalnost. Čestitam Anji i treneru Marku Spasovu. Za Savez je velika stvar što već imamo troje sigurnih putnika za Japan. I biće ih još...", rekao je Drobac.

Anja Crevar drugi put u karijeri učestvovaće na Olimpijskim igrama, nakon što je debitovala 2016. u Rio de Žaneiru.

"Presrećna sam. Za ovo smo naporno radili. Drago mi je što sam dva puta u dve nedelje plivala ispod 4:40 minuta. To je ono što je meni najvažnije. Pomerila sam se tačke na kojoj sam dugo stajala. Marko i ja smo pronašli šta mi odgovara i na šta treba da se fokusiramo", rekla je višestruka juniorska šampionka Evrope i finalistkinja prošlogodišnjeg seniorskog kontinetnalnog šampionata iz Glazgova.

Plivači imaju najviše izborenih viza za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Pre Anje normu su obezbedili i Čaba Silađi na 100 prsno (59,40) i Sebastijan Sabo u trci na 100 delfin (51,34).

Uz troje plivača za sada je izvesno da će Srbiju u Tokiju predstavljati i strelci Zorana Arunovići Damir Mikec u disciplini vazdušni pištolj.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar