Човић: Према Партизану смо били хумани!

Црна Гора јесте мала, али и таква може да издвоји више пара од Звезде! “Сада играмо против убедљиво најскупљег тима, клуба који је државни пројекат корпоративне организације“, рекао је председник Црвене звезде, говорећи и о бројним другим темама. . .

Кошарка 09.04.2019 | 21:45
Човић: Према Партизану смо били хумани!
Полуфинална прашина таман је почела да се слеже, а већ крећу припреме за финале у којем ће снаге одмерити Црвена звезда и Будућност. Реприза прошлогодишњег финала за првог човека Црвене звезде Небојшу Човића представља прави моменат за реванш Будућности и повратак у Евролигу. Да би се то и догодило екипа мора да покаже свој квалитет и да је боља у овом тренутку од актуелног шампиона. 

Човић је на конференцији за штампу организованој у клупским просторијама на Малом Калемегдану говорио о финалу, дуелима с Партизаном, прошлогодишњој борби за титулу на Јадрану, али и многим другим стварима...

"Финална серија је последњи корак ка циљу, а то је освајање АБА лиге и пласман у Евролигу. То није само клупски, већ и интерес комплетне српске кошарке - да има представника у Евролиги. То је интерес целе Републике Србије и зато нам је неопходна и помоћ државе у послу који је испред нас. Сусрешћемо се са клубом који је државни пројекат корпоративне организације", рекао је Човић новинарима у Београду, а преноси агенција Бета.

Подсетио је први човек Црвене звезде на дешавања из прошлогодишње финалне серије и указао да је подршка навијача потребнија него икад раније.

"Сви добро знате шта се догађало прошле године. Зато позивам навијаче да максимално испунимо Пионир, у што већем броју. Да то буде у оквирима фер-плеја и коректног навијања. Верујем да ће финале протећи у најбољем могућем реду и да ће све бити апсолутно регуларно. Прошле године смо добро научили лекцију. Контролисаћемо и пратити све што се буде дешавало. Верујем да ће све бити у реду. Имамо веома лоше искуство из прошле сезоне, али није било Бог зна шта ни ове".

Вест да је утакмица футсал репрезентације Србије против Бразила заказана за петак ипак померена из дворане Александар Николић у Штарк Арену изазвала је позитивну реакцију код навијача, али је Човић имао одређене замерке...

"Било је одређених неспоразума око хале. Изгледа да нас нису баш планирали да будемо у финалу. Али, догоди се увек онако како треба", рекао је Човић и открио да је из плана дворане Александар Николић обрисан и рукометни окршај Србије и Хрватске (четвртак) у оквиру квалификација за Европско првенство:

"Обе су измештене у Арену на чему сам захвалан председнику државе и људима из града, као и на разумевању ФСС-а и РСС-а. Урадићемо посао тамо где тренирамо, где је наша кућа и где смо током целе године играли утакмице. Имамо предност домаћег терена и максимално ћемо је користити".

Човић је поручио да гостујућим навијачима неће бити дозвољен улазак у дворану, у складу са пропозицијама АБА лиге. Како је поручено, прошле године је у Подгорици претучен навијач Црвене звезде који је на утакмицу водио унучад, иако је имао само шал као клупско обележје.

Он је поручио да му је жао што вечити дерби са Партизаном у полуфиналу није заправо био окршај за титулу.

"Полуфинална серија је била финале пре финала. Немамо ни времена ни простора да будемо у еуфорији. Жао ми је што то стварно није било финале, али шта да радимо... Србија као земља кошарке има најквалитетније кошаркашке клубове, ту не искључујем Партизан и многе друге клубове, што се показало кроз прву АБА лигу, где су и ФМП и Мега остварили резултате са изузетно младим тимовима, али и у другој АБА лиги".

Човић је рекао да ове сезоне није желео да држи велики број конференција за штампу, а замерио је појединима што су клупска саопштења етикетирали као лична.

"У појединим медијима било презентирано да су то моја саопштења. Звезда није организована на начин једног човека, има своју структуру и у њој мора да се зна шта је коме посао и ко шта мора да ради. Менаџмент Звезде је одрадио велики посао, као и претходних година. Убудуће када буде било објава, није коректно да се она повезују за једно име јер Звезда није Човић, већ она има јасну хијерархију и структуру организације".

Први човек Црвене звезде осудио је инцидент уочи почетка мајсторице полуфинала, када је дошло до туче неколико гледалаца у првим редовима, међу којима је био и један познати телевизијски водитељ...

"Осуђујем инцидент и не подржавам такво понашање. Остало следује онако како следује, закон и остале мере. То није утицало на победу Звезде. То није
главна вест. Тиме ви (медији) стимулишете насиље. Главна вест је спорт, одлично понашање играча, стручних штабова, њихови пријатељски односи у онако набијеној тензији која постоји од кад Звезда и Партизан играју. Никакав пропуст у организацији Звезде и обезбеђења није постојао".

Вратио се Човић и на поменуту мајсторицу и анализирао је из спортског угла.

"Одлично. Успели смо да урадимо велики посао на психолошком плану. Изванредно одиграна утакмица. Надам се да нам је то дало нову енергију за оно што нас чека у финалу. Неће бити лако, али добро смо запамтили све. Честитам стручном штабу и играчима. Чак смо у последња четири минута имали и фактор хуманости. Да вас не подсећам на тајм-ауте шта да радимо са 'стоком' кад је 30 разлике. Ми тако никад нећемо радити. Ништа није црно-бело на свету и сада је у колору"

На питање да ли исход финалне серије зависи од играча или спољних фактора одговорио је:

"Највише зависи од тога како будемо играли. Веома много зависи од подршке навијача. Она је била изванредна, Звезда је показала да има убедљиво најбоље навијаче и очекујем да превазиђу себе. Терен је ипак терен, ту треба показати, а другачије је када имаш допунску енергију навијача. Играмо против убедљиво најскупљег тима. Црна Гора јесте мала, али и тако мала може да издвоји много више пара него Црвена звезда".

Истиче да су прве две утакмице у серији најважније и да прошлосезонски неуспех у финалу не може да се сведе на кривицу једног човека.

"На крају се то свело ко нам је крив када смо имали Лесора. Може све да буде овако и онако, али играчи и тренери морају на крају да одлуче о неким стварима. Сви који су на тој плочи одлучују, а то нису само играчи и тренери, ту је и записнички сто".

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар