"Сигурно је да и Хрватима није свеједно!"

Голман рукометне репрезентације Србије, Владимир Цупара, препушта улогу фаворита Хрватској уочи дуела у оквиру квалификација за Европско првенство.

Остали спортови 09.04.2019 | 15:45
"Сигурно је да и Хрватима није свеједно!"
Меч се игра у четвртак у 18.00 у дворани “Александар Николић“.

“Имамо мало времена да се уиграмо. Ипак, ово је наше треће окупљање под командом Ненада Перуничића и убеђен сам да ћемо да играмо боље него на СП. У четвртак морамо да будемо мирни, хладне главе и да учинимо све да победимо великог ривала. И убеђен сам да имамо квалитет за подвиг”, рекао је Цупара за Вечерње новости.

Селекција Србије ће бити комплетна само један дан уочи меча.

“Не смемо себи да наметнемо никакав притисак. То не смемо да дозволимо. Опасно је ући у меч са императивом победе. Једноставно, сви морамо да будемо свесни да су они у овом тренутку бољи од нас, искуснији, али и да су рањиви. Верујем да имамо квалитет и знање да их на домаћем терену бацимо на колена. А ако и не успемо, нису потонуле све лађе у борби за ЕП 2020”, додаје Цупара.

Чувар мреже се сећа дуела са ЕП 2018. у Сплиту.

“Хтео сам све, а ништа нисам урадио. На крају смо изгубили са 10 голова разлике. Из тима остало нас је четворица-петорица. Зато и кажем да морамо да будемо мирни, да играмо без притиска. Сигурно је и да њима није свеједно, без обзира на то што су искуснији. Али, понављам, само паметном игром можемо да их надмудримо. Не плашимо их се, желимо да се надигравамо и да освојимо важне бодове”, истиче Цупара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар