"Sigurno je da i Hrvatima nije svejedno!"

Golman rukometne reprezentacije Srbije, Vladimir Cupara, prepušta ulogu favorita Hrvatskoj uoči duela u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ostali sportovi 09.04.2019 | 15:45
"Sigurno je da i Hrvatima nije svejedno!"
Meč se igra u četvrtak u 18.00 u dvorani “Aleksandar Nikolić“.

“Imamo malo vremena da se uigramo. Ipak, ovo je naše treće okupljanje pod komandom Nenada Peruničića i ubeđen sam da ćemo da igramo bolje nego na SP. U četvrtak moramo da budemo mirni, hladne glave i da učinimo sve da pobedimo velikog rivala. I ubeđen sam da imamo kvalitet za podvig”, rekao je Cupara za Večernje novosti.

Selekcija Srbije će biti kompletna samo jedan dan uoči meča.

“Ne smemo sebi da nametnemo nikakav pritisak. To ne smemo da dozvolimo. Opasno je ući u meč sa imperativom pobede. Jednostavno, svi moramo da budemo svesni da su oni u ovom trenutku bolji od nas, iskusniji, ali i da su ranjivi. Verujem da imamo kvalitet i znanje da ih na domaćem terenu bacimo na kolena. A ako i ne uspemo, nisu potonule sve lađe u borbi za EP 2020”, dodaje Cupara.

Čuvar mreže se seća duela sa EP 2018. u Splitu.

“Hteo sam sve, a ništa nisam uradio. Na kraju smo izgubili sa 10 golova razlike. Iz tima ostalo nas je četvorica-petorica. Zato i kažem da moramo da budemo mirni, da igramo bez pritiska. Sigurno je i da njima nije svejedno, bez obzira na to što su iskusniji. Ali, ponavljam, samo pametnom igrom možemo da ih nadmudrimo. Ne plašimo ih se, želimo da se nadigravamo i da osvojimo važne bodove”, ističe Cupara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar