Жријеб за СП: Србија мора јако од старта!

Изабраници Дејана Савића сазнали имена ривала против којих ће играти у Кореји.

Остали спортови 07.04.2019 | 19:10
Жријеб за СП: Србија мора јако од старта!
Претпрошлог лета, најбољи српски ватерполисти опростили су се од светског злата у полуфиналу Светског првенства у Будимпешти. Ове године, у Јужној Кореји, поново ће запливати за то најсјајније одличје.

У недељу у подне, у Загребу су уочи завршнице Европа купа жребом одређени састави група за СП у Гвангџуу. Србија ће од 15. јула играти у Групи "А" са Јужном Корејом и Црном Гором.

Састави преосталих група су:

"Б" група: САД, Хрватска, Казахстан и Аустралија.
"Ц" група: Јужна Африка, Нови Зеланд, Шпанија и Мадјарска
"Д" група: Бразил, Немачка, Италија и Јапан.

Прву утакмицу "делфини" ће играти 15. јула у 8.30 часова, два дана касније ривал ће им од 20.30 часова бити домаћин, Јужна Кореја, а затим ће 19. јула у 16.30 бити одигран меч против Грчке.

Ако изабраници Дејана Савића заузму прво место, биће слободни четири дана, све до 23. јула и четвртфинала, у којем ће играти против победника меча Ц2 - Д3.

Ако "делфини" буду трећи или четврти, у базен ће 21. јула и ривал ће им бити други или трећи из Групе "Б".

"Занимљив жреб са два јака противника. У сваком случају како год било у групи оно право почиње од наставка такмичења где нас опет чекају квалитетни противници", рекао је селектор Савић.

Капитену Филипу Филиповићу свиђа се састав:

"Више волим јаке утакмице. После тога је све отворено, прво да видимо како ћемо да продјемо са Црногорцима и Грцима. У сваком случају очекује нас тежак посао".

Андрија Прлаиновић је нагласио да је циљ "делфина" да заузму једно од прва два места у групи.

"Од четвртфинала све почиње и за ту утакмицу морамо да будемо спремни и добро је што ћемо имати два квалитетна састава на старту такмичења", изјавио је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар