Žrijeb za SP: Srbija mora jako od starta!

Izabranici Dejana Savića saznali imena rivala protiv kojih će igrati u Koreji.

Ostali sportovi 07.04.2019 | 19:10
Žrijeb za SP: Srbija mora jako od starta!
Pretprošlog leta, najbolji srpski vaterpolisti oprostili su se od svetskog zlata u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti. Ove godine, u Južnoj Koreji, ponovo će zaplivati za to najsjajnije odličje.

U nedelju u podne, u Zagrebu su uoči završnice Evropa kupa žrebom određeni sastavi grupa za SP u Gvangdžuu. Srbija će od 15. jula igrati u Grupi "A" sa Južnom Korejom i Crnom Gorom.

Sastavi preostalih grupa su:

"B" grupa: SAD, Hrvatska, Kazahstan i Australija.
"C" grupa: Južna Afrika, Novi Zeland, Španija i Madjarska
"D" grupa: Brazil, Nemačka, Italija i Japan.

Prvu utakmicu "delfini" će igrati 15. jula u 8.30 časova, dva dana kasnije rival će im od 20.30 časova biti domaćin, Južna Koreja, a zatim će 19. jula u 16.30 biti odigran meč protiv Grčke.

Ako izabranici Dejana Savića zauzmu prvo mesto, biće slobodni četiri dana, sve do 23. jula i četvrtfinala, u kojem će igrati protiv pobednika meča C2 - D3.

Ako "delfini" budu treći ili četvrti, u bazen će 21. jula i rival će im biti drugi ili treći iz Grupe "B".

"Zanimljiv žreb sa dva jaka protivnika. U svakom slučaju kako god bilo u grupi ono pravo počinje od nastavka takmičenja gde nas opet čekaju kvalitetni protivnici", rekao je selektor Savić.

Kapitenu Filipu Filipoviću sviđa se sastav:

"Više volim jake utakmice. Posle toga je sve otvoreno, prvo da vidimo kako ćemo da prodjemo sa Crnogorcima i Grcima. U svakom slučaju očekuje nas težak posao".

Andrija Prlainović je naglasio da je cilj "delfina" da zauzmu jedno od prva dva mesta u grupi.

"Od četvrtfinala sve počinje i za tu utakmicu moramo da budemo spremni i dobro je što ćemo imati dva kvalitetna sastava na startu takmičenja", izjavio je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar