Прича о српском јединству је трик

Предсједник СДС Вукота Говедарица у интервјуу Вијести открива шта се дешавало на сједници Главног одбора када су одбили понуду СНСД-а да заједно праве власт на нивоу БиХ. Он је демантовао у гласине које су се након те сједнице појавиле да је рекао да се неће кандидовати за предсједника СДС-а. . .

Република Српска 04.04.2019 | 17:05
Прича о српском јединству је трик
"Прича о српском јединству не смије да буде политички трик за јавност јер у том случају позадина није јединство већ једноумље. Мислим да је позив СНСД-а за разговоре, који је објављен почетком фебруара, био неискрен. Да је био искрен, не би морали да чекамо пуна два мјесеца да обавимо разговоре. Да је био позив искрен, ваљда би био ред да макар будемо информисани какве политичке принципе су усаглашавали СНСД, СДА и ХДЗ", казао је Говедарица.

Мишљења је да је одлука коју су на Главном одбору једногласно донијели у најбољем интересу странке и никако не може бити штетна за Републику Српску и њен народ. 

"Главни одбор одбио је да СДС буде дио власти сматрајући да је то најбоља политичка позиција, као и то да је ријеч о једном принципијелном и досљедном ставу", казао је Говедарица наводећи да је потребно формирати Савјет министара јер су БиХ потребне реформе, које би за посљедицу требале да имају напредак и демократизацију друштва.

"Поставља се питање да ли су неке странке спремне да иду у реформском правцу, јер имам осјећај да су одређеним политичким субјектима много важније властите политичке партије него модернизација друштвено-политичког амбијента. Овој земљи треба промјена Изборног закона који је наша рак рана јер ако не дође до корјенитих промјена у овом сегменту, избори ће постати бесмислени.", казао је он.

Осврћући се на стање унутар странке на чијем је челу, Говедарица каже да има има лаковјерних који живе у увјерењу да ће странци бити боље ако је у власти са СНСД-ом и да ће странка добити на много чему, па и на бројности.

"Ту се разликујемо, ја сматрам да су нама потребне промјене а не улазак у неку власт по сваку цијену. У оваквим политичким околностима, да ли би народу било боље да све странке буду у власти и благо речено привјесци СНСД-а? Можда би нас било више, али каквих би нас било и можда би нам било боље, али коме? Наравно, не треба заборавити да је једна од основних одлика савремених демократија квалитетна и снажна опозиција", казао је Говедарица

Он каже да је вријеме мајсторско решето и оно ће показати да ли је циљ било јединство или једноумље.

"Око оних тема које имају велики политички значај спремни смо да разговарамо трагајући за најбољим рјешењима за РС и њен народ. Све оно што је од најбољег интереса ћемо да подржимо, али исто тако, све оне одлуке за које оцијенимо да су штетне, оне ће бити оспораване и чинићемо све да их зауставимо", казао је Говедарица, додајући да политички дијалог мора да постоји, али какви ће да буду исходи таквих дијалога не може да гарантује.

Коментаришући унутарстраначке изборе, Говедарица каже да је рјешење да постоје два или више кандидата за предсједника странке од којих један мора бити изабран или да се окупе око једног кандидата који ће имати апсолутну подршку или подршку у највећем могућем дијелу.

"Не постављам ствари на начин да ја морам по сваку цијену бити предсједник СДС-а, али нека сви знају, док сам ја на челу странке, никоме нећу дозволити да тргује са њеном политиком. Политичко достојанство које је данас у многом погажено као и страначки дигнитет који мора да има државотворна политичка организација, неће бити роба на продају коју можете наћи на свакој пијаци", казао је Говедарица, додајући да о томе на органима странке до сада нису вођени званични разговори.

БН ТВ

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

ТТ

04.04.2019 15:16

Све честитке господину Вукоти, пуно среће и здравља , уз поруку народ је уз тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

04.04.2019 16:23

Да није било изборне крађе у октобру 2018.данас би Вукота био Предсједник Републике Српске.Он је и данас политичар с најширом подршком у Босни и Херцеговини.Одмјерен и мудар.Органи СДС треба да га подрже да остане на челу странке и заједнички направе план за рушење режима!

Name

ВРС-РВИ

04.04.2019 19:01

Браво Вукота!!! Све искрене патриоте ове унистене земље су на твојој страни!!! Само промијеном изборнога закона моземо легално и демократски промијенити ову ненародну власт!!! Бурле зна да су изгубили изборе, и због тога вас и зове!!! Називао вас је издајницима и нај погрднијим именима , а данас би вас увукао у несто сто несмијете прихватити ни по какву цијену!!! Вукота армија људи те подрзава, буди истрајан и досљедан предизборним обецањима за које си и добио гласове!!! Једини који је мене лицно изневојерио је Цавиц за којег сам имао веома високо мисљење, и лицно га познајем од ратни дана из ВП 1 КК, Продао се за ситну функцију и паре , од пресиједника до директора, сто би нас народ рекао са К на М!!! Вукота зив нам и здрав био, доци це и тај дан да се сазна сва истина о нерасвијетљеним убиствима и пљачци РС!!!

Name

С ким јединство

04.04.2019 19:26

С ким јединство.С бандом која из национализма пуни дзепове.Ма бре доста је.

Name

Напријед

04.04.2019 20:05

Браво Вукота српски роде с тобом ћемо до слободе! Напријед часни српски сине!

Name

Шумар

05.04.2019 04:26

Прије 15 година дошли на власт са причом да ће референдумом одвојити РС из БиХ и ћорак. Све које мисле другачије плаћени медији етикетирају издајницима, а редови им пуни дезертера. Власт формирају заједно са Бакиром па је јасно ко су издајници. Ви им у власти требате да вас пред сљедеће изборе избаце из власти и опет етикетирају као издајнике. Провидна тактика која је до сада пролазила. ДНС чим је ојачао растурен је на 2 мале странке. Милиони завршавају у џеповима 10 породица блиских СНСД-у. Омладина оде из РС. Остаде нам РС земља стараца. И зар је то политика коју треба подржавати и слиједити? Браво за одлуку, останите досљедни својој политици и спријечите на сљедећим локалним изборима крађу па је власт реално у вашим рукама за нешто више од годину дана.

Name

Несо88

05.04.2019 18:25

браво.слазем се с вама

Name

НАДА

04.04.2019 15:17

Заузмите гард према Додику и недозволите да вам ровари по сртанци он је олос који све своје промасаје зели да накелеми на СДС_ПДА, немате се ви ста састајати са политицким противником који ником не зели добро Српске це бити и послије Додика и СНСД, зато УДРИ МУСКИ против противника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Нада

04.04.2019 15:59

тако је, све потписујем

Name

ЗНАЊЕ

04.04.2019 17:43

Честитам прво Говедарици, а и теби Надо на коментару. Нетреба садашњу власт подржавати никако и ниучему, јер они то не заслужују. Сјетите се да ли је ишта СНСД подржао на ниво БиХ у предходном мандату кад је опозиција била власт на државном нивоу. Били су против свега и ствари које су биле чисто техничке. Више су били ван Скупштине Бих , него на сједницама. Ништа им није ваљала, а данас им ваља и нерад и неспособност у којима више од шест мјесеци не могу формирати Савјет министара. То ће још да потраје, а чим се деси одмах за мјесец дана трке у НАТО-о. Власт у НАТО-о, а млади и паметни без повратне карте у САД-е, Њемачку, Аустрију, Словенију и друге западне. Вукота је једина права нада да се ствари окрену набоље. Убјеђен сам да има подршку свих који знају да мисле својом главом и којима лични интерес није испред општег друштвеног интереса.

Name

Мићко

05.04.2019 23:17

Честитамо што нисте насјели на тај трик.Браво за мудрост СДС_а и ПДП-а....доследно.Провидан метод за доживотну владавину, али ћорак овај пут.ВЕћ видим неке који су прешли из СДС у снсд због функција како се враћају у СДС и ПДП, прелетаћевићи.

Name

БЛ

04.04.2019 15:19

Недај се Вукота, само оштро и небој се оног бурле , то је обична лагаретина и преварант

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

04.04.2019 15:20

РС су потребни млади људи, нема попуштања и само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЗ

04.04.2019 15:21

Да нам је висе Вукота гдје би нам био крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГГ

04.04.2019 15:22

Поздрав за господина Вукоту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оракле

04.04.2019 15:26

Свако ко је у стању да кривотвори изборе сигурно крси сваки принцип ферплаy партнерства. Сасвим је јасна намјера СНСД-а у намјери изградње тоталитарне владавине квазиправа сто се потврдјује скоро свакодневно преко владиних институција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

04.04.2019 16:07

Па наравно, све иде једно са другим, красти, лагати, убијати, преварити....Вукота је суста супротност Додика,тако и политике које заступају.

Name

правда

04.04.2019 15:28

свака цаст говедарица кадаси све прозрео свакатије вредна ка његосева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.04.2019 15:29

Говедарица јеси ли ти цуо за ону пословицу није мајка сина клела сто се коцкао вец сто се вадио, зато цути хљеба ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

04.04.2019 17:02

А ста то није тацно сто је гос Вукота рекао.

Name

За Милана

04.04.2019 19:35

Имате ви своје проклетство, а и има ко да вас проклиње. Судице вам и народ и суд и Бог ако вјерујес.

Name

Ре Милан

04.04.2019 20:08

Милане не вади се, признај да си удилу са лоповима!

Name

ДРАШКО

04.04.2019 15:31

Нисам политички активан, али сваки дан РТРС и други медији руше Говедарицу. По мени човјек 100% испараван. Има кичму, не сагиње се. Ови полтрони нека се наједу и накраду и опет ће завршити тамо гдје сви завршавамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.04.2019 19:05

Драшко, мјењај канал иначе ћеш помислити да живиш у Дизниленду.

Name

Ах

04.04.2019 19:28

Ја сам исто тако мислио за Цавица и био спреман руке у ватру ставит за њег али он не само да се сагео вец и нагузио и то добро.Висе никоме не вјерујем .

Name

Вупер

04.04.2019 15:36

Добро ке да си то тако сагледао, али су проблематични они који мисле да ће профитирати тако, а има и них што су уцењени, мозда су они најгори. Било како било али Миле своје обећање полако приводи крају. Кад су му отете цигарете, тад је рекао да ће се СДС осветити кад тад.Ова борба је лична. Неможете ви њему овакви ништа и не требате му, можда само да се издигне Човић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

04.04.2019 15:37

Добро ке да си то тако сагледао, али су проблематични они који мисле да ће профитирати тако, а има и них што су уцењени, мозда су они најгори. Било како било али Миле своје обећање полако приводи крају. Кад су му отете цигарете, тад је рекао да ће се СДС осветити кад тад.Ова борба је лична. Неможете ви њему овакви ништа и не требате му, можда само да се издигне Човић

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавски гониц

04.04.2019 15:42

није имао Додик ста од функција да вам понуди.потписали би ви.све и један политицар је папак само гледа себе и паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар не!?

04.04.2019 16:14

Их, насао би он вруцих функција, али има неко ко мисли и о народу,а Додикова криминална секта оцито није.

Name

ловац

04.04.2019 16:41

они су као дивљач, можеш их намамити на функцију као звијери на месо.

Name

ре штенац

04.04.2019 18:02

Па видиш да нису сви исти.Вукота је частан и поштен човјек а какав је политичар то ће вријеме показати.

Name

И ТАКООО

04.04.2019 15:51

КОНАЧНО И ТИ САБРАО 2 И 2. ЧОВЈЕЧЕ ПОШТЕНИ, ИМАС ПОДРШКУ НАРОДА КОЈИ ЗЕЛИ НЕШТО НОВО И У ТЕБИ ВИДИ НЕКУ НАДУ. РАСТЈЕРАЈ ТУ БАНДУ ОКО СЕБЕ, НАЂИ ДОБРЕ САВЈЕТНИКЕ И СТАНИ ПРЕД НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин рс

04.04.2019 16:06

и поведи на режим, продадоше све.

Name

Германy

04.04.2019 16:21

Вукота је добио побједу,на Изборима,али Додик,и снсд,су крадјом , залосно,отели од њега,и Додик да зели добро Србима,СДС асоцира на Србе,а Снсд то је странка као у титино вријеме,КПЈ,да разједини Србе,и видимо да је тако, масовно исељавање Срба, СДС је стао у одбрану Срба,кад је требало,а снсд ста је то,

Name

Дх

04.04.2019 16:04

ПОДРСКА.ВУКОТИ.ГОВЕДАРИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поносни Берковицанин

04.04.2019 16:24

Вукота, с тобом и пут неба, ако треба! Твоји Берковицани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланко

04.04.2019 16:26

Бурле је пун трикова, ко Худини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуга

04.04.2019 16:28

Само обуздајте Мектица, много стете наноси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За шуга

04.04.2019 21:02

Мектић говори истину која вас боли до кости

Name

СДС И. Сарајево

04.04.2019 16:30

А шта ћеш са нама кад Додик отјера са функција? Јеси ли ти свјестан колико нас виси. Тебе баш брига, ти си се удомио а нас ко ј..... Е мој предсједниче политика је умијеће могућег... распашћемо се горе од ДС Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

04.04.2019 17:50

За СДС И Сарајево, ниси ти никакав Сдс, да јеси неби тако писао. Да се Вукота бори за вас борите се сами ви треба да привлаците народ а не да плацете за фотељама. Није само у И Сарајеву Додик скидао са функција него у свим мјестима гдје је на власти ста плацете радите несто на томе.

Name

Ре

04.04.2019 19:03

Ако такве мамлазе још држе у странци и треба да пропадну.

Name

израелац

04.04.2019 16:56

трик је што милораду одговара да се не формира власт још годину дана... хехеххе још ћете ви бити криви што нисте ушли у власт и блокирате.. јер ако му ЕУ опрашта све што је урадио онда значи да вам судија у утакмици навија за њега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

04.04.2019 19:53

Неце се ни формирати,одговарало му или не.

Name

Боки

04.04.2019 17:00

Поздрав и подршка за Вукоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.04.2019 17:06

Само се ти ријеши Цицка и њему сличних и побједа је ту...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

05.04.2019 05:18

Лако се њих ријешити само му на сљедећим изборима , недати да се преко СДС кандидује за неку функцију, па нек иду код Додика.

Name

ЗЗ

05.04.2019 07:19

РС требају млади и паметни људи

Name

Саша Л

04.04.2019 17:06

Хвала Вам на досљедној политици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

04.04.2019 17:12

Ма браво Предсједнице! Свака Вам цаст сто показасте и показујете да нисмо сви исти нити се моземо купити за саку јудиних сребрњака! свака цаст оснивацима СДС-а али, народу требате Ви и такви као Ви, млади, постени, образовани, цасни..само они заједно са Вама могу направити помак и кренути даље од ивице амбиса у који нас доведосе. Безрезрвну подрску имате цланства које је на исправном путу заједно са Вама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

04.04.2019 21:07

Ма и оснивачи,стари су уз њега.Мудар човјек коме је стало до Отаџбине ће се увијек на вријеме повући и уступити мјесто млађем и способни је,живео Председниче Вукота.

Name

врањак Сдс

04.04.2019 18:08

Само напред нај јаци си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

04.04.2019 18:23

Дај висе одјебите снсд,цекајте прилику на изборима а они нека се је*** у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКОЈ

04.04.2019 18:23

Господине Вукота , док је Бјелица Милован у СДС тај ће криминалац радити на урушавању странке јер му је Додик обећао куле и градове само да настави са својом политиком.Само да вас обавијестим да је дан прије сједнице ГО СДС дао изјаву да општински одбор СДС Соколац подржава политику заједничког наступа са СНСД-ом.Фора је у томе што сједнице општинског одбора СДС Сокоца није ни било а та изјава постоји.Што прије га истјерати из странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.04.2019 19:01

Обећао му је да неће у затвор а не "куле и градове".

Name

Робин Худ

04.04.2019 19:23

Принципијелност, поузданост, национално отрежњење,изградња опште националног става.....много тог су многи из странке злоупотребили,прокоцкали,оскрнавили....како повратити изгубљено.....Србин је човјек,оличење честитости,поштења,заједништва, људске љубави.....неки су то окаљали и оскрнавили,а поготову ови који сад под фирмом "великих домољуба" својим брзоплети изјавама и поступцима уништише све створише наповјерење због сујете и жеље за влашћу не уважавају никог и ништа....а дужни смо до гуше....и испаде да конобари ,возачи и проучене секретарице могу бити власт,министри, знати све и одлучивати све и о свему док им он Рудоња одкомандује шта и како.... Важно је стати на лопту док нисмо остали без свега, од људи до ово мало државе за коју изгинуше многи вјерујући у "нешто"....пресаберимо се и пропустимо ,очистило ,ријешимо се литература који незнају гдје су шупљи!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјера

04.04.2019 20:20

Ја вјерујем у спас нашег народа, када постоји овакав часни, честити, поштени српски син. Нека нам драги БОГ ГОСПОД сачува Вукоту Говедарицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једна бака

05.04.2019 06:12

Нека је жив и здрав наш Вукота.

Name

Триво

05.04.2019 04:57

Треба Говедарици дати шансу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Триво

05.04.2019 04:57

Треба Говедарици дати шансу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

05.04.2019 05:43

Вукота, српски сине, пашће Вавилон, треба остати човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комлен

05.04.2019 06:13

Нису прије избора звали, него одједном послије проглашавања изборних резултата и евидентне побједе ХДЗ-а, СДА и СНСД-а, ове странке зову губитнике из својих народа да се уједињују. Разводњавање приче и бјежање од одговорности. Добро је што на површину испливаше "папци" и да се сад види ко има интегритет и карактер, а коме је политика "у се, на се и пода се".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

06.04.2019 14:40

Додик хоће да рехабилитује КК Босна. А поштеног Вукоту назива издајником. Која иронија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

власеница

06.04.2019 23:38

И ТИ ПАЛАМУДИС,ПОДРЗИ ПРОМЈЕНЕ У ВЛАСЕНИЦИ,САСТАЈЕС СЕ САМО СА ГАРИБИМА,ТЈ.ФОСИЛИМА..БАС ТЕ ДОБРО САВЈЕТУЈУ

ОДГОВОРИТЕ