Priča o srpskom jedinstvu je trik

Predsjednik SDS Vukota Govedarica u intervjuu Vijesti otkriva šta se dešavalo na sjednici Glavnog odbora kada su odbili ponudu SNSD-a da zajedno prave vlast na nivou BiH. On je demantovao u glasine koje su se nakon te sjednice pojavile da je rekao da se neće kandidovati za predsjednika SDS-a. . .

Republika Srpska 04.04.2019 | 17:05
Priča o srpskom jedinstvu je trik
"Priča o srpskom jedinstvu ne smije da bude politički trik za javnost jer u tom slučaju pozadina nije jedinstvo već jednoumlje. Mislim da je poziv SNSD-a za razgovore, koji je objavljen početkom februara, bio neiskren. Da je bio iskren, ne bi morali da čekamo puna dva mjeseca da obavimo razgovore. Da je bio poziv iskren, valjda bi bio red da makar budemo informisani kakve političke principe su usaglašavali SNSD, SDA i HDZ", kazao je Govedarica.

Mišljenja je da je odluka koju su na Glavnom odboru jednoglasno donijeli u najboljem interesu stranke i nikako ne može biti štetna za Republiku Srpsku i njen narod. 

"Glavni odbor odbio je da SDS bude dio vlasti smatrajući da je to najbolja politička pozicija, kao i to da je riječ o jednom principijelnom i dosljednom stavu", kazao je Govedarica navodeći da je potrebno formirati Savjet ministara jer su BiH potrebne reforme, koje bi za posljedicu trebale da imaju napredak i demokratizaciju društva.

"Postavlja se pitanje da li su neke stranke spremne da idu u reformskom pravcu, jer imam osjećaj da su određenim političkim subjektima mnogo važnije vlastite političke partije nego modernizacija društveno-političkog ambijenta. Ovoj zemlji treba promjena Izbornog zakona koji je naša rak rana jer ako ne dođe do korjenitih promjena u ovom segmentu, izbori će postati besmisleni.", kazao je on.

Osvrćući se na stanje unutar stranke na čijem je čelu, Govedarica kaže da ima ima lakovjernih koji žive u uvjerenju da će stranci biti bolje ako je u vlasti sa SNSD-om i da će stranka dobiti na mnogo čemu, pa i na brojnosti.

"Tu se razlikujemo, ja smatram da su nama potrebne promjene a ne ulazak u neku vlast po svaku cijenu. U ovakvim političkim okolnostima, da li bi narodu bilo bolje da sve stranke budu u vlasti i blago rečeno privjesci SNSD-a? Možda bi nas bilo više, ali kakvih bi nas bilo i možda bi nam bilo bolje, ali kome? Naravno, ne treba zaboraviti da je jedna od osnovnih odlika savremenih demokratija kvalitetna i snažna opozicija", kazao je Govedarica

On kaže da je vrijeme majstorsko rešeto i ono će pokazati da li je cilj bilo jedinstvo ili jednoumlje.

"Oko onih tema koje imaju veliki politički značaj spremni smo da razgovaramo tragajući za najboljim rješenjima za RS i njen narod. Sve ono što je od najboljeg interesa ćemo da podržimo, ali isto tako, sve one odluke za koje ocijenimo da su štetne, one će biti osporavane i činićemo sve da ih zaustavimo", kazao je Govedarica, dodajući da politički dijalog mora da postoji, ali kakvi će da budu ishodi takvih dijaloga ne može da garantuje.

Komentarišući unutarstranačke izbore, Govedarica kaže da je rješenje da postoje dva ili više kandidata za predsjednika stranke od kojih jedan mora biti izabran ili da se okupe oko jednog kandidata koji će imati apsolutnu podršku ili podršku u najvećem mogućem dijelu.

"Ne postavljam stvari na način da ja moram po svaku cijenu biti predsjednik SDS-a, ali neka svi znaju, dok sam ja na čelu stranke, nikome neću dozvoliti da trguje sa njenom politikom. Političko dostojanstvo koje je danas u mnogom pogaženo kao i stranački dignitet koji mora da ima državotvorna politička organizacija, neće biti roba na prodaju koju možete naći na svakoj pijaci", kazao je Govedarica, dodajući da o tome na organima stranke do sada nisu vođeni zvanični razgovori.

BN TV

Komentari / 64

Ostavite komentar
Name

TT

04.04.2019 15:16

Sve čestitke gospodinu Vukoti, puno sreće i zdravlja , uz poruku narod je uz tebe

ODGOVORITE
Name

VETERAN

04.04.2019 16:23

Da nije bilo izborne krađe u oktobru 2018.danas bi Vukota bio Predsjednik Republike Srpske.On je i danas političar s najširom podrškom u Bosni i Hercegovini.Odmjeren i mudar.Organi SDS treba da ga podrže da ostane na čelu stranke i zajednički naprave plan za rušenje režima!

Name

VRS-RVI

04.04.2019 19:01

Bravo Vukota!!! Sve iskrene patriote ove unistene zemlje su na tvojoj strani!!! Samo promijenom izbornoga zakona mozemo legalno i demokratski promijeniti ovu nenarodnu vlast!!! Burle zna da su izgubili izbore, i zbog toga vas i zove!!! Nazivao vas je izdajnicima i naj pogrdnijim imenima , a danas bi vas uvukao u nesto sto nesmijete prihvatiti ni po kakvu cijenu!!! Vukota armija ljudi te podrzava, budi istrajan i dosljedan predizbornim obecanjima za koje si i dobio glasove!!! Jedini koji je mene licno iznevojerio je Cavic za kojeg sam imao veoma visoko misljenje, i licno ga poznajem od ratni dana iz VP 1 KK, Prodao se za sitnu funkciju i pare , od presijednika do direktora, sto bi nas narod rekao sa K na M!!! Vukota ziv nam i zdrav bio, doci ce i taj dan da se sazna sva istina o nerasvijetljenim ubistvima i pljačci RS!!!

Name

S kim jedinstvo

04.04.2019 19:26

S kim jedinstvo.S bandom koja iz nacionalizma puni dzepove.Ma bre dosta je.

Name

Напријед

04.04.2019 20:05

Браво Вукота српски роде с тобом ћемо до слободе! Напријед часни српски сине!

Name

Šumar

05.04.2019 04:26

Prije 15 godina došli na vlast sa pričom da će referendumom odvojiti RS iz BiH i ćorak. Sve koje misle drugačije plaćeni mediji etiketiraju izdajnicima, a redovi im puni dezertera. Vlast formiraju zajedno sa Bakirom pa je jasno ko su izdajnici. Vi im u vlasti trebate da vas pred sljedeće izbore izbace iz vlasti i opet etiketiraju kao izdajnike. Providna taktika koja je do sada prolazila. DNS čim je ojačao rasturen je na 2 male stranke. Milioni završavaju u džepovima 10 porodica bliskih SNSD-u. Omladina ode iz RS. Ostade nam RS zemlja staraca. I zar je to politika koju treba podržavati i slijediti? Bravo za odluku, ostanite dosljedni svojoj politici i spriječite na sljedećim lokalnim izborima krađu pa je vlast realno u vašim rukama za nešto više od godinu dana.

Name

Neso88

05.04.2019 18:25

bravo.slazem se s vama

Name

NADA

04.04.2019 15:17

Zauzmite gard prema Dodiku i nedozvolite da vam rovari po srtanci on je olos koji sve svoje promasaje zeli da nakelemi na SDS_PDA, nemate se vi sta sastajati sa politickim protivnikom koji nikom ne zeli dobro Srpske ce biti i poslije Dodika i SNSD, zato UDRI MUSKI protiv protivnika

ODGOVORITE
Name

Re Nada

04.04.2019 15:59

tako je, sve potpisujem

Name

ZNANJE

04.04.2019 17:43

Čestitam prvo Govedarici, a i tebi Nado na komentaru. Netreba sadašnju vlast podržavati nikako i niučemu, jer oni to ne zaslužuju. Sjetite se da li je išta SNSD podržao na nivo BiH u predhodnom mandatu kad je opozicija bila vlast na državnom nivou. Bili su protiv svega i stvari koje su bile čisto tehničke. Više su bili van Skupštine Bih , nego na sjednicama. Ništa im nije valjala, a danas im valja i nerad i nesposobnost u kojima više od šest mjeseci ne mogu formirati Savjet ministara. To će još da potraje, a čim se desi odmah za mjesec dana trke u NATO-o. Vlast u NATO-o, a mladi i pametni bez povratne karte u SAD-e, Njemačku, Austriju, Sloveniju i druge zapadne. Vukota je jedina prava nada da se stvari okrenu nabolje. Ubjeđen sam da ima podršku svih koji znaju da misle svojom glavom i kojima lični interes nije ispred opšteg društvenog interesa.

Name

Mićko

05.04.2019 23:17

Čestitamo što niste nasjeli na taj trik.Bravo za mudrost SDS_a i PDP-a....dosledno.Providan metod za doživotnu vladavinu, ali ćorak ovaj put.VEć vidim neke koji su prešli iz SDS u snsd zbog funkcija kako se vraćaju u SDS i PDP, preletaćevići.

Name

BL

04.04.2019 15:19

Nedaj se Vukota, samo oštro i neboj se onog burle , to je obična lagaretina i prevarant

ODGOVORITE
Name

BB

04.04.2019 15:20

RS su potrebni mladi ljudi, nema popuštanja i samo naprijed

ODGOVORITE
Name

ZZ

04.04.2019 15:21

Da nam je vise Vukota gdje bi nam bio kraj

ODGOVORITE
Name

GG

04.04.2019 15:22

Pozdrav za gospodina Vukotu

ODGOVORITE
Name

Orakle

04.04.2019 15:26

Svako ko je u stanju da krivotvori izbore sigurno krsi svaki princip ferplay partnerstva. Sasvim je jasna namjera SNSD-a u namjeri izgradnje totalitarne vladavine kvaziprava sto se potvrdjuje skoro svakodnevno preko vladinih institucija.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

04.04.2019 16:07

Pa naravno, sve ide jedno sa drugim, krasti, lagati, ubijati, prevariti....Vukota je susta suprotnost Dodika,tako i politike koje zastupaju.

Name

pravda

04.04.2019 15:28

svaka cast govedarica kadasi sve prozreo svakatije vredna ka njegoseva

ODGOVORITE
Name

Milan

04.04.2019 15:29

Govedarica jesi li ti cuo za onu poslovicu nije majka sina klela sto se kockao vec sto se vadio, zato cuti hljeba ti.

ODGOVORITE
Name

Re Milan

04.04.2019 17:02

A sta to nije tacno sto je gos Vukota rekao.

Name

Za Milana

04.04.2019 19:35

Imate vi svoje prokletstvo, a i ima ko da vas proklinje. Sudice vam i narod i sud i Bog ako vjerujes.

Name

Ре Милан

04.04.2019 20:08

Милане не вади се, признај да си удилу са лоповима!

Name

DRAŠKO

04.04.2019 15:31

Nisam politički aktivan, ali svaki dan RTRS i drugi mediji ruše Govedaricu. Po meni čovjek 100% isparavan. Ima kičmu, ne saginje se. Ovi poltroni neka se najedu i nakradu i opet će završiti tamo gdje svi završavamo.

ODGOVORITE
Name

Re

04.04.2019 19:05

Draško, mjenjaj kanal inače ćeš pomisliti da živiš u Diznilendu.

Name

Ah

04.04.2019 19:28

Ja sam isto tako mislio za Cavica i bio spreman ruke u vatru stavit za njeg ali on ne samo da se sageo vec i naguzio i to dobro.Vise nikome ne vjerujem .

Name

Vuper

04.04.2019 15:36

Dobro ke da si to tako sagledao, ali su problematični oni koji misle da će profitirati tako, a ima i nih što su ucenjeni, mozda su oni najgori. Bilo kako bilo ali Mile svoje obećanje polako privodi kraju. Kad su mu otete cigarete, tad je rekao da će se SDS osvetiti kad tad.Ova borba je lična. Nemožete vi njemu ovakvi ništa i ne trebate mu, možda samo da se izdigne Čović

ODGOVORITE
Name

Vuper

04.04.2019 15:37

Dobro ke da si to tako sagledao, ali su problematični oni koji misle da će profitirati tako, a ima i nih što su ucenjeni, mozda su oni najgori. Bilo kako bilo ali Mile svoje obećanje polako privodi kraju. Kad su mu otete cigarete, tad je rekao da će se SDS osvetiti kad tad.Ova borba je lična. Nemožete vi njemu ovakvi ništa i ne trebate mu, možda samo da se izdigne Čović

ODGOVORITE
Name

posavski gonic

04.04.2019 15:42

nije imao Dodik sta od funkcija da vam ponudi.potpisali bi vi.sve i jedan politicar je papak samo gleda sebe i pare.

ODGOVORITE
Name

Zar ne!?

04.04.2019 16:14

Ih, nasao bi on vrucih funkcija, ali ima neko ko misli i o narodu,a Dodikova kriminalna sekta ocito nije.

Name

lovac

04.04.2019 16:41

oni su kao divljač, možeš ih namamiti na funkciju kao zvijeri na meso.

Name

re štenac

04.04.2019 18:02

Pa vidiš da nisu svi isti.Vukota je častan i pošten čovjek a kakav je političar to će vrijeme pokazati.

Name

I TAKOOO

04.04.2019 15:51

KONAČNO I TI SABRAO 2 I 2. ČOVJEČE POŠTENI, IMAS PODRŠKU NARODA KOJI ZELI NEŠTO NOVO I U TEBI VIDI NEKU NADU. RASTJERAJ TU BANDU OKO SEBE, NAĐI DOBRE SAVJETNIKE I STANI PRED NAROD.

ODGOVORITE
Name

građanin rs

04.04.2019 16:06

i povedi na režim, prodadoše sve.

Name

Germany

04.04.2019 16:21

Vukota je dobio pobjedu,na Izborima,ali Dodik,i snsd,su kradjom , zalosno,oteli od njega,i Dodik da zeli dobro Srbima,SDS asocira na Srbe,a Snsd to je stranka kao u titino vrijeme,KPJ,da razjedini Srbe,i vidimo da je tako, masovno iseljavanje Srba, SDS je stao u odbranu Srba,kad je trebalo,a snsd sta je to,

Name

Dh

04.04.2019 16:04

PODRSKA.VUKOTI.GOVEDARICI

ODGOVORITE
Name

Ponosni Berkovicanin

04.04.2019 16:24

Vukota, s tobom i put neba, ako treba! Tvoji Berkovicani

ODGOVORITE
Name

Milanko

04.04.2019 16:26

Burle je pun trikova, ko Hudini!

ODGOVORITE
Name

zuga

04.04.2019 16:28

Samo obuzdajte Mektica, mnogo stete nanosi!

ODGOVORITE
Name

За шуга

04.04.2019 21:02

Мектић говори истину која вас боли до кости

Name

SDS I. Sarajevo

04.04.2019 16:30

A šta ćeš sa nama kad Dodik otjera sa funkcija? Jesi li ti svjestan koliko nas visi. Tebe baš briga, ti si se udomio a nas ko j..... E moj predsjedniče politika je umijeće mogućeg... raspašćemo se gore od DS Srbije.

ODGOVORITE
Name

Jeca

04.04.2019 17:50

Za SDS I Sarajevo, nisi ti nikakav Sds, da jesi nebi tako pisao. Da se Vukota bori za vas borite se sami vi treba da privlacite narod a ne da placete za foteljama. Nije samo u I Sarajevu Dodik skidao sa funkcija nego u svim mjestima gdje je na vlasti sta placete radite nesto na tome.

Name

Re

04.04.2019 19:03

Ako takve mamlaze još drže u stranci i treba da propadnu.

Name

izraelac

04.04.2019 16:56

trik je što miloradu odgovara da se ne formira vlast još godinu dana... hehehhe još ćete vi biti krivi što niste ušli u vlast i blokirate.. jer ako mu EU oprašta sve što je uradio onda znači da vam sudija u utakmici navija za njega...

ODGOVORITE
Name

Pa

04.04.2019 19:53

Nece se ni formirati,odgovaralo mu ili ne.

Name

Boki

04.04.2019 17:00

Pozdrav i podrška za Vukotu.

ODGOVORITE
Name

Milan

04.04.2019 17:06

Samo se ti riješi Cicka i njemu sličnih i pobjeda je tu...

ODGOVORITE
Name

Мирослав

05.04.2019 05:18

Лако се њих ријешити само му на сљедећим изборима , недати да се преко СДС кандидује за неку функцију, па нек иду код Додика.

Name

ZZ

05.04.2019 07:19

RS trebaju mladi i pametni ljudi

Name

Saša L

04.04.2019 17:06

Hvala Vam na dosljednoj politici.

ODGOVORITE
Name

RS

04.04.2019 17:12

Ma bravo Predsjednice! Svaka Vam cast sto pokazaste i pokazujete da nismo svi isti niti se mozemo kupiti za saku judinih srebrnjaka! svaka cast osnivacima SDS-a ali, narodu trebate Vi i takvi kao Vi, mladi, posteni, obrazovani, casni..samo oni zajedno sa Vama mogu napraviti pomak i krenuti dalje od ivice ambisa u koji nas dovedose. Bezrezrvnu podrsku imate clanstva koje je na ispravnom putu zajedno sa Vama!

ODGOVORITE
Name

КСС

04.04.2019 21:07

Ма и оснивачи,стари су уз њега.Мудар човјек коме је стало до Отаџбине ће се увијек на вријеме повући и уступити мјесто млађем и способни је,живео Председниче Вукота.

Name

vranjak Sds

04.04.2019 18:08

Samo napred naj jaci si.

ODGOVORITE
Name

Miko

04.04.2019 18:23

Daj vise odjebite snsd,cekajte priliku na izborima a oni neka se je*** u.

ODGOVORITE
Name

SKOJ

04.04.2019 18:23

Gospodine Vukota , dok je Bjelica Milovan u SDS taj će kriminalac raditi na urušavanju stranke jer mu je Dodik obećao kule i gradove samo da nastavi sa svojom politikom.Samo da vas obavijestim da je dan prije sjednice GO SDS dao izjavu da opštinski odbor SDS Sokolac podržava politiku zajedničkog nastupa sa SNSD-om.Fora je u tome što sjednice opštinskog odbora SDS Sokoca nije ni bilo a ta izjava postoji.Što prije ga istjerati iz stranke.

ODGOVORITE
Name

Re

04.04.2019 19:01

Obećao mu je da neće u zatvor a ne "kule i gradove".

Name

Robin Hud

04.04.2019 19:23

Principijelnost, pouzdanost, nacionalno otrežnjenje,izgradnja opšte nacionalnog stava.....mnogo tog su mnogi iz stranke zloupotrebili,prokockali,oskrnavili....kako povratiti izgubljeno.....Srbin je čovjek,oličenje čestitosti,poštenja,zajedništva, ljudske ljubavi.....neki su to okaljali i oskrnavili,a pogotovu ovi koji sad pod firmom "velikih domoljuba" svojim brzopleti izjavama i postupcima uništiše sve stvoriše napovjerenje zbog sujete i želje za vlašću ne uvažavaju nikog i ništa....a dužni smo do guše....i ispade da konobari ,vozači i proučene sekretarice mogu biti vlast,ministri, znati sve i odlučivati sve i o svemu dok im on Rudonja odkomanduje šta i kako.... Važno je stati na loptu dok nismo ostali bez svega, od ljudi do ovo malo države za koju izginuše mnogi vjerujući u "nešto"....presaberimo se i propustimo ,očistilo ,riješimo se literatura koji neznaju gdje su šuplji!!!!!

ODGOVORITE
Name

Вјера

04.04.2019 20:20

Ја вјерујем у спас нашег народа, када постоји овакав часни, честити, поштени српски син. Нека нам драги БОГ ГОСПОД сачува Вукоту Говедарицу!

ODGOVORITE
Name

Jedna baka

05.04.2019 06:12

Neka je živ i zdrav naš Vukota.

Name

Trivo

05.04.2019 04:57

Treba Govedarici dati šansu.

ODGOVORITE
Name

Trivo

05.04.2019 04:57

Treba Govedarici dati šansu.

ODGOVORITE
Name

X

05.04.2019 05:43

Vukota, srpski sine, pašće Vavilon, treba ostati čovjek.

ODGOVORITE
Name

Komlen

05.04.2019 06:13

Nisu prije izbora zvali, nego odjednom poslije proglašavanja izbornih rezultata i evidentne pobjede HDZ-a, SDA i SNSD-a, ove stranke zovu gubitnike iz svojih naroda da se ujedinjuju. Razvodnjavanje priče i bježanje od odgovornosti. Dobro je što na površinu isplivaše "papci" i da se sad vidi ko ima integritet i karakter, a kome je politika "u se, na se i poda se".

ODGOVORITE
Name

aaa

06.04.2019 14:40

Dodik hoće da rehabilituje KK Bosna. A poštenog Vukotu naziva izdajnikom. Koja ironija.

ODGOVORITE
Name

vlasenica

06.04.2019 23:38

I TI PALAMUDIS,PODRZI PROMJENE U VLASENICI,SASTAJES SE SAMO SA GARIBIMA,TJ.FOSILIMA..BAS TE DOBRO SAVJETUJU

ODGOVORITE