Нигеријци наручују пице из Лондона, доставља им их Бритиш ервејз?

Неки богати Нигеријци наручују пице из Лондона, а авио-компанија Бритиш ервејз их доставља својим летовима, рекао је један од министара у Влади Нигерије.

Занимљивости 03.04.2019 | 11:49
Нигеријци наручују пице из Лондона, доставља им их Бритиш ервејз?
“Да ли знате, господине, да постоје Нигеријци који телефоном наручују пице из Лондона?“, рекао је Ауду Огбех, министар привреде, сенату. – “Наруче у Лондону, а онда ујутру дођу на аеродром да их покупе. То је напросто невероватно, али морамо учинити све да то не постане рутина богатих.“

Иако није јавно именовао богаташе који то раде, а овај коментар уследио је након што његово министарство покушава да смањи зависност од увоза, која кошта локалне пољопривреднике.

Он је такође критиковао грађане који увоз сматрају статусним симболом. Штавише, неки људи увозе дневне потрепштине као што су пиринач, парадајз, тестенине јер мисле да тако показују „статус“ јер користе само увозне ствари.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

херцеговац

03.04.2019 12:56

Нигерија је демократска земља па се о томе смије писати за разлику од нас гдје тога има колико хоћеш само се не смије писати а ускоро неће смјети ни сликати. Ако новинари немају паметнијег посла нека виде гдје се облачи наша "елита" и ко нпр из Требиња купује веш у Риму

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Давидсон

03.04.2019 16:05

Нијегирија није демократска земља, она је полусхеријетска земља, а полу хрисцанска, коју су британци створили. Да имало појма имас херзеговаз знао би да су побили преко 300 хрисцана у задња 2 мјесеца а за Бозиц да не говоримо, Боко Харам исламска терористицка организација је побила огромне бројеве хрисцана а и муслимана, висе него сто је погинуло у Сирији укупно са свих страна, у 2016 и 2017.

Name

херцеговац

03.04.2019 18:02

Јест демократскија од нас а што се убистава тиче и код нас их не фали Ђуровић, Давид Џенан.... само што је њих 100 мил а нас један

Name

Исток

04.04.2019 06:44

Ре Цхристиан Давидсон Незаслузено енормно богатство појединаца, бахатосисток , раскаласност и потстицање етницких сукоба су последица лосе политицко-социјалне атмосфере коју подрзавају и одрзавају управо они који од тога имају највисе користи. Они сто стално вицу "дрз те вука". Слутим да неко , инсистирањем на медјувјерским сукобима зели прикрити своје смутне радње и последице тих радњи Проналазис ли се у томе Давидсоне-Глупсоне?

Name

Исток

04.04.2019 06:46

Код нас "нема доктора акусера ". Због тога се неције снахе и церке не порадјају у Републици , вец морају у разна "инстранства". И то "еликоптером".

ОДГОВОРИТЕ