Nigerijci naručuju pice iz Londona, dostavlja im ih Britiš ervejz?

Neki bogati Nigerijci naručuju pice iz Londona, a avio-kompanija Britiš ervejz ih dostavlja svojim letovima, rekao je jedan od ministara u Vladi Nigerije.

Zanimljivosti 03.04.2019 | 11:49
Nigerijci naručuju pice iz Londona, dostavlja im ih Britiš ervejz?
“Da li znate, gospodine, da postoje Nigerijci koji telefonom naručuju pice iz Londona?“, rekao je Audu Ogbeh, ministar privrede, senatu. – “Naruče u Londonu, a onda ujutru dođu na aerodrom da ih pokupe. To je naprosto neverovatno, ali moramo učiniti sve da to ne postane rutina bogatih.“

Iako nije javno imenovao bogataše koji to rade, a ovaj komentar usledio je nakon što njegovo ministarstvo pokušava da smanji zavisnost od uvoza, koja košta lokalne poljoprivrednike.

On je takođe kritikovao građane koji uvoz smatraju statusnim simbolom. Štaviše, neki ljudi uvoze dnevne potrepštine kao što su pirinač, paradajz, testenine jer misle da tako pokazuju „status“ jer koriste samo uvozne stvari.

B 92
foto:internet

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

hercegovac

03.04.2019 12:56

Nigerija je demokratska zemlja pa se o tome smije pisati za razliku od nas gdje toga ima koliko hoćeš samo se ne smije pisati a uskoro neće smjeti ni slikati. Ako novinari nemaju pametnijeg posla neka vide gdje se oblači naša "elita" i ko npr iz Trebinja kupuje veš u Rimu

ODGOVORITE
Name

Christian Davidson

03.04.2019 16:05

Nijegirija nije demokratska zemlja, ona je polusherijetska zemlja, a polu hriscanska, koju su britanci stvorili. Da imalo pojma imas herzegovaz znao bi da su pobili preko 300 hriscana u zadnja 2 mjeseca a za Bozic da ne govorimo, Boko Haram islamska teroristicka organizacija je pobila ogromne brojeve hriscana a i muslimana, vise nego sto je poginulo u Siriji ukupno sa svih strana, u 2016 i 2017.

Name

hercegovac

03.04.2019 18:02

Jest demokratskija od nas a što se ubistava tiče i kod nas ih ne fali Đurović, David Dženan.... samo što je njih 100 mil a nas jedan

Name

Istok

04.04.2019 06:44

Re Christian Davidson Nezasluzeno enormno bogatstvo pojedinaca, bahatosistok , raskalasnost i potsticanje etnickih sukoba su posledica lose politicko-socijalne atmosfere koju podrzavaju i odrzavaju upravo oni koji od toga imaju najvise koristi. Oni sto stalno vicu "drz te vuka". Slutim da neko , insistiranjem na medjuvjerskim sukobima zeli prikriti svoje smutne radnje i posledice tih radnji Pronalazis li se u tome Davidsone-Glupsone?

Name

Istok

04.04.2019 06:46

Kod nas "nema doktora akusera ". Zbog toga se necije snahe i cerke ne poradjaju u Republici , vec moraju u razna "instranstva". I to "elikopterom".

ODGOVORITE