Кашогијевој дјеци луксузни поклони

Дјеца убијеног новинара Џамала Кашогија примила су већи износ новца и неколико луксузних некретнина као компензацију за смрт њиховог оца, пренио је Wасхингтон Пост.

Свијет 02.04.2019 | 10:52
Кашогијевој дјеци луксузни поклони
Кашогија, који је био отворени критичар саудијске владе, у октобру 2018. године раскомадао је тим саудијских оперативаца у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу. Убиство је изазвало глобални протест активиста за људска права, а оно је такође навело политички естаблишмент неких земаља и бизнисмене да се дистанцирају од наведене државе.

Саудијска Арабија је признала убиство и саопштила да је отпустила пет високих државних званичника и да је ухапсила 18 Саудијаца у склопу почетне истраге о убиству. Ипак, суђења против преосталих 11 осумњичених су обавијена велом тајне, а имена оптужених и оптужбе против њих нису јавно објављени.

Међутим, извори блиски породици недавно су за Wасхингтон Пост казали да су Кашогијева два сина и двије кћерке добили луксузне некретнине у вриједности од милион долара у Саудијској Арабији, а такође наводе да добијају и мјесечна примања од породице Ал Сауд.

Саудијски званичници су рекли за Wасхингтон Пост да су ови "аранжмани" дио напора саудијског државног врха да постигне дугорочни споразум с породицом Кашоги када је ријеч о Џамаловом убиству.

Током шест мјесеци од смрти њиховог оца дјеца Џамала Кашгија су се мало појављивала у јавности и нису коментарисала наводно учешће принца Мохамеда бин Салмана у завјери убиства, преноси Бусинесс Инсидер.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар