Италија: Награда иде у Бијељину

Ученица осмог разреда бијељинске ОШ "Свети Сава" Теодора Петровић, одлуком стручног жирија, награђена је у категорији најмлађих пјесника на Међународном поетском и позоришном такмичењу „Кастело ди Дуино“ у Трсту, које је организовано под покровитељством италијанске националне комисије за Унеско и Министарства спољних послова Италије.

Република Српска 02.04.2019 | 10:36
Италија: Награда иде у Бијељину
Као једини представник Републике Српске, Теодора је учествовала на овом такмичењу са својом пјесмом „У мојим сновима“, а захваљујући својој породици, која је финансирала боравак у Италији, присуствовала је додјели награда.

Теодора је је прочитала своју пјесму пред публиком на свом матерњем, српском језику, а њена сестра Николина Петровић на енглеском језику. Као награду Теодора је добила пехар и диплому. Радост поводом ове награде није крила ни ментор Мирјана Лазаревић, наставник српског језика и књижевности која води литерарну секцију.



"Ово је велики успјех на међународном такмичењу. У само пар мјесеци, Теодора је награђена у Словенији, Бугарској и Италији. Осим стиховима, Теодора се представила и фотографијом етно-села која је изложена на изложби у Трсту и тиме још једном на лијеп начин представила свој град", рекла је Лазаревићева.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Схуца

02.04.2019 14:27

Цестике !!!Сретно даље !

ОДГОВОРИТЕ