Italija: Nagrada ide u Bijeljinu

Učenica osmog razreda bijeljinske OŠ "Sveti Sava" Teodora Petrović, odlukom stručnog žirija, nagrađena je u kategoriji najmlađih pjesnika na Međunarodnom poetskom i pozorišnom takmičenju „Kastelo di Duino“ u Trstu, koje je organizovano pod pokroviteljstvom italijanske nacionalne komisije za Unesko i Ministarstva spoljnih poslova Italije.

Republika Srpska 02.04.2019 | 10:36
Italija: Nagrada ide u Bijeljinu
Kao jedini predstavnik Republike Srpske, Teodora je učestvovala na ovom takmičenju sa svojom pjesmom „U mojim snovima“, a zahvaljujući svojoj porodici, koja je finansirala boravak u Italiji, prisustvovala je dodjeli nagrada.

Teodora je je pročitala svoju pjesmu pred publikom na svom maternjem, srpskom jeziku, a njena sestra Nikolina Petrović na engleskom jeziku. Kao nagradu Teodora je dobila pehar i diplomu. Radost povodom ove nagrade nije krila ni mentor Mirjana Lazarević, nastavnik srpskog jezika i književnosti koja vodi literarnu sekciju.



"Ovo je veliki uspjeh na međunarodnom takmičenju. U samo par mjeseci, Teodora je nagrađena u Sloveniji, Bugarskoj i Italiji. Osim stihovima, Teodora se predstavila i fotografijom etno-sela koja je izložena na izložbi u Trstu i time još jednom na lijep način predstavila svoj grad", rekla je Lazarevićeva.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Shuca

02.04.2019 14:27

Cestike !!!Sretno dalje !

ODGOVORITE