Хамилтон: Оштрије кажњавати за расизам у спорту!

Светски шампион у Формули 1, Британац Луис Хамилтон, затражио је од одговорних нулту толеранцију према расизму у спорту.

Остали спортови 03.04.2019 | 15:15
Хамилтон: Оштрије кажњавати за расизам у спорту!
Он је уочи друге трке сезоне, на стази "Шакир" у Бахреину, рекао да је расизам постао велики проблем спорта и да се убудуће мора јасније и одлучније деловати у правцу његовог сузбијања.

"Расизам је присутан. Широм света има га заиста много, што је тужно. Људи једноставно морају да реагују, неке акције треба предузети", рекао је возач Мерцедеса.

Он је испричао једну епизоду из свог живота рекавши како су се некад у школи коју је похађао делиле "пацке" ученицима који би се понашали расистички, што је по њему било недовољно.

"Све почиње из куће, од родитеља који то преносе на своју децу и тако се ланац расизма наставља", уверен је Хамилтон.

Хамилтон се на Инстаграму огласио после победе фудбалске репрезентације Енглеске у Подгорици над Црном Гором (5:1), рекавши како су расистички повици са трибина били "срамни и неприхватљиви".

"Невероватно је да је у ово време тако нешто веома истакнуто. Не изгледа као да ће се тај талас ширити, али лепо је видети када људи који су угрожени тиме добијају подршку, мада не мислим да ће се нешто променити још дуго", додао је Хамилтон.

Када је реч о новој сезони Формуле 1, Хамилтон верује да ће већ у Бахреину бити далеко узбудљивије него на првој трци у Мелбурну. Пре свега, верује да ће Ферари бити спремнији.

"Надам се да ће бити занимљивије. Ушли смо у прву трку сезоне верујући да ће бити много неизвесније, нисмо мислили како ћемо бити много испред осталих, барем према информацијама које сам ја имао. Изненађени смо били брзинбом, али све може да се промени овог викенда. Можда су их гуме издале у прошлој трци, узбуђен сам да видим шта ће се догађати за викенд", закључио је светски шампион у Формули 1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар