Снизите притисак храном

Већина људи са високим крвним притиском добро зна коју храну треба да избегава, а истовремено треба имати у виду да поједине намирнице имају својство да спуштају притисак.

Здравље 26.03.2019 | 08:53
Снизите притисак храном
Имате висок притисак, а желите да га снизите природним путем, а не само медикаментима? Уколико је тако, морали бисте, најпре, да поведете рачуна о исхрани. Већ је добро познато шта би требало да избегавате, а ево шест намирница које би требало јести, јер спуштају притисак.

Спанаћ - сва храна богата калијумом помаже у смањењу деловања натријума у организму, који може да повиси притисак, а овај зелениш је одличан пример, јер 100 грама садржи 558 мг калијума (просечно би требало уносити 4.700 мг током дана). Из истог разлога требало би јести банане. Купите црну чоколаду са што већим процентом какаоа у себи и једите две штангле недељно.

Према најновијем британском истраживању, 200 грама боровница дневно спустиће притисак више него лекови. И најмање две кашике екстра девичанског маслиновог уља дневно знатно ће снизити притисак на дуже стазе. Млеко и млечни производи смањују ризик за појаву хипертензије, али немојте да једете оне богате натријумом.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар