Snizite pritisak hranom

Većina ljudi sa visokim krvnim pritiskom dobro zna koju hranu treba da izbegava, a istovremeno treba imati u vidu da pojedine namirnice imaju svojstvo da spuštaju pritisak.

Zdravlje 26.03.2019 | 08:53
Snizite pritisak hranom
Imate visok pritisak, a želite da ga snizite prirodnim putem, a ne samo medikamentima? Ukoliko je tako, morali biste, najpre, da povedete računa o ishrani. Već je dobro poznato šta bi trebalo da izbegavate, a evo šest namirnica koje bi trebalo jesti, jer spuštaju pritisak.

Spanać - sva hrana bogata kalijumom pomaže u smanjenju delovanja natrijuma u organizmu, koji može da povisi pritisak, a ovaj zeleniš je odličan primer, jer 100 grama sadrži 558 mg kalijuma (prosečno bi trebalo unositi 4.700 mg tokom dana). Iz istog razloga trebalo bi jesti banane. Kupite crnu čokoladu sa što većim procentom kakaoa u sebi i jedite dve štangle nedeljno.

Prema najnovijem britanskom istraživanju, 200 grama borovnica dnevno spustiće pritisak više nego lekovi. I najmanje dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja dnevno znatno će sniziti pritisak na duže staze. Mleko i mlečni proizvodi smanjuju rizik za pojavu hipertenzije, ali nemojte da jedete one bogate natrijumom.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar