Да бисте побиједили ''велику тројку''...

. . . морате да 'победите' и њихове титуле! Аустријски тенисер, Доминик Тим, зна да против најбољих тенисера света није довољно одиграти само добро како би се дошло до победе.

Тенис 25.03.2019 | 17:30
Да бисте побиједили ''велику тројку''...
Тим је упоредио играње против чланова "велике тројке" са играњем против осталих тенисера на свету.

"У доста случајева сам видео колико је он (Федерер) миран током мечева. Тешко је играти против Роџера, Рафе Надала и Новака Ђоковића, као и против још неколико играча, јер у тим мечевима не морате да победите само њих, већ и њихове ауре, да победите све те титуле које су они освојили. Против њих морате да играте дупло боље како бисте победили", изјавио је Тим.

Тим је у финалу Индијан Велса победио управо Федерера, после преокрета, а посебно му је драго што му је највећи успех каријери дошао на подлози која му није омиљена.

"Увек сам причао како ми се свиђају услови тамо (у Индијан Велсу), веома су слични шљаци. Подлога је доста спора, лоптица има добар одскок, посебно током дана. Фантастично је то што сам прву велику титулу освојио на подлози која није шљака. Срећан сам што сам лошу сезону 'окренуо' тако брзо", додао је Тим.

Аустријанац је освајањем прве Мастерс титуле дошао до најбољег ренкинга у каријери, четвртог места на свету.

"Вратио сам се у трку за Лондон и имам најбољи ренкинг каријере. Покушаћу да одржим овај моментум, а освајање титуле је било сјајно. Било би лепо када бих могао да одржим ову форму и све позитивне емоције на наредном, као и на свим осталим турнирима", додао је Доминик.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар