Da biste pobijedili ''veliku trojku''...

. . . morate da 'pobedite' i njihove titule! Austrijski teniser, Dominik Tim, zna da protiv najboljih tenisera sveta nije dovoljno odigrati samo dobro kako bi se došlo do pobede.

Tenis 25.03.2019 | 17:30
Da biste pobijedili ''veliku trojku''...
Tim je uporedio igranje protiv članova "velike trojke" sa igranjem protiv ostalih tenisera na svetu.

"U dosta slučajeva sam video koliko je on (Federer) miran tokom mečeva. Teško je igrati protiv Rodžera, Rafe Nadala i Novaka Đokovića, kao i protiv još nekoliko igrača, jer u tim mečevima ne morate da pobedite samo njih, već i njihove aure, da pobedite sve te titule koje su oni osvojili. Protiv njih morate da igrate duplo bolje kako biste pobedili", izjavio je Tim.

Tim je u finalu Indijan Velsa pobedio upravo Federera, posle preokreta, a posebno mu je drago što mu je najveći uspeh karijeri došao na podlozi koja mu nije omiljena.

"Uvek sam pričao kako mi se sviđaju uslovi tamo (u Indijan Velsu), veoma su slični šljaci. Podloga je dosta spora, loptica ima dobar odskok, posebno tokom dana. Fantastično je to što sam prvu veliku titulu osvojio na podlozi koja nije šljaka. Srećan sam što sam lošu sezonu 'okrenuo' tako brzo", dodao je Tim.

Austrijanac je osvajanjem prve Masters titule došao do najboljeg renkinga u karijeri, četvrtog mesta na svetu.

"Vratio sam se u trku za London i imam najbolji renking karijere. Pokušaću da održim ovaj momentum, a osvajanje titule je bilo sjajno. Bilo bi lepo kada bih mogao da održim ovu formu i sve pozitivne emocije na narednom, kao i na svim ostalim turnirima", dodao je Dominik.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar