Партизан више нема куд: Само Вучић може да нас спасе!

Црно-белима остао председник државе као последња адреса на коју ће закуцати!

Остали спортови 23.03.2019 | 19:30
Партизан више нема куд: Само Вучић може да нас спасе!
Тоне ватерполо клуб Партизан! Вода је прешла грло, дошла је до носа. Седмоструки шампион Европе, из којег је поникло толико златних репрезентативаца да им се не зна ни броја, на ивици је гашења и као последњи вапај, позива у помоћ – председника државе.

Директорка Партизана Татјана Ракас признала је да је клуб куцао на сва врата и да су сва остала затворена и да је остао још само Александар Вучић, који би могао да спасе црно-беле од потпуног потонућа.

„Да не околишам и да се не лажемо, мислим да је једини спас за Партизан да се прича са председником државе Александром Вучићем. Делује да све остало, нажалост, није решење. Ствари тако изгледају да је вероватно само председник кадар да донесе одлуку и да пресече ову Партизанову агонију. Системског решења нема ни на видику, а нисам сигурна да ли ћемо као клуб преживети до краја судског спора са Општином Вождовац”, рекла је Татјана Ракас за Данас.

Дуг црно-белих је око 400.000.000 динара, а клупски рачун је блокиран дуже од 1.000 дана. Клуб није платио струју од 2011. године, а потпуни је парадокс што је те године постао првак Европе.

“Изузетно ми је тешко да кажем да се Партизан гаси. То није никакво спиновање, то су чињенице. Ми немамо никаква средства, а немамо ни спонзоре. Сва решења смо исцрпили. Опет ћемо покушати да донацијама нешто прикупимо, али све је то краткорочно, а не системско решење. Струја, вода, грејање, неисплаћене зараде, све нас то притиска”, истиче Ракас.

Директорка Партизана каже да је клубу за нормално функционисање потребно миллион евра годишње, али да им је потребна помоћ од око 350.000 да би достигли ту суму. И поред свега, она сматра да би црно-бели лако могли врло брзо да се поново нађу на фајнал-фору Лиге шампиона.

“Када бисмо успели да задржимо на окупу екипу само три сезоне, могу да вам потпишем да бисмо играли фајнал-фор Лиге шампиона. Нама већ трећу годину заредом одлази цео тим на крају сезоне, зато што не можемо адекватно да их платимо”, каже Татјана Ракас.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар