Partizan više nema kud: Samo Vučić može da nas spase!

Crno-belima ostao predsednik države kao poslednja adresa na koju će zakucati!

Ostali sportovi 23.03.2019 | 19:30
Partizan više nema kud: Samo Vučić može da nas spase!
Tone vaterpolo klub Partizan! Voda je prešla grlo, došla je do nosa. Sedmostruki šampion Evrope, iz kojeg je poniklo toliko zlatnih reprezentativaca da im se ne zna ni broja, na ivici je gašenja i kao poslednji vapaj, poziva u pomoć – predsednika države.

Direktorka Partizana Tatjana Rakas priznala je da je klub kucao na sva vrata i da su sva ostala zatvorena i da je ostao još samo Aleksandar Vučić, koji bi mogao da spase crno-bele od potpunog potonuća.

„Da ne okolišam i da se ne lažemo, mislim da je jedini spas za Partizan da se priča sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem. Deluje da sve ostalo, nažalost, nije rešenje. Stvari tako izgledaju da je verovatno samo predsednik kadar da donese odluku i da preseče ovu Partizanovu agoniju. Sistemskog rešenja nema ni na vidiku, a nisam sigurna da li ćemo kao klub preživeti do kraja sudskog spora sa Opštinom Voždovac”, rekla je Tatjana Rakas za Danas.

Dug crno-belih je oko 400.000.000 dinara, a klupski račun je blokiran duže od 1.000 dana. Klub nije platio struju od 2011. godine, a potpuni je paradoks što je te godine postao prvak Evrope.

“Izuzetno mi je teško da kažem da se Partizan gasi. To nije nikakvo spinovanje, to su činjenice. Mi nemamo nikakva sredstva, a nemamo ni sponzore. Sva rešenja smo iscrpili. Opet ćemo pokušati da donacijama nešto prikupimo, ali sve je to kratkoročno, a ne sistemsko rešenje. Struja, voda, grejanje, neisplaćene zarade, sve nas to pritiska”, ističe Rakas.

Direktorka Partizana kaže da je klubu za normalno funkcionisanje potrebno million evra godišnje, ali da im je potrebna pomoć od oko 350.000 da bi dostigli tu sumu. I pored svega, ona smatra da bi crno-beli lako mogli vrlo brzo da se ponovo nađu na fajnal-foru Lige šampiona.

“Kada bismo uspeli da zadržimo na okupu ekipu samo tri sezone, mogu da vam potpišem da bismo igrali fajnal-for Lige šampiona. Nama već treću godinu zaredom odlazi ceo tim na kraju sezone, zato što ne možemo adekvatno da ih platimo”, kaže Tatjana Rakas.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar