Само хокејаши иду у Бијелу кућу!

Овечкин једва чека да види Трампа! Хокејаши Вашингтон Кепиталса прославиће освајање Стенли купа са председником САД Доналдом Трампом у Белој кући у понедељак.

Остали спортови 23.03.2019 | 09:30
Само хокејаши иду у Бијелу кућу!
Како сазнаје агенција Асошиејтед прес, најкориснији играч плеј-офа и капитен Вашингтона Алекс Овечкин и његови саиграчи наставиће традицију НХЛ лиге да после освајања шампионске титуле посете председника САД.

Шампиони других лига, попут НБА првака Голден Стејт Вориорса, одлучили су да то не ураде.

"Радујем се томе. Једва чекам. Никада нисам био тамо. Желим све да фотографишем. Биће забавно", рекао је Овечкин по освајању Стенли купа.

Кепиталси су први шампиони који долазе из Вашингтона у четири главне северноамеричке лиге, од НФЛ Редскинса 1992. године. Шампиони НХЛ из 2017. године Питсбург Пингвинси су посетили Трампа.

Кошаркаши Голден Стејта, шампиони у последње две сезоне НБА лиге, нису желели да оду у посету Трампу. Неколицина играча се срела са бившим председником Бараком Обамом пре утакмице са Вашингтоном у фебруару.

Планирано је било и да бивши шампиони НФЛ лиге Филаделфија Иглси посете Белу кућу и прославе освајање Супербоула, али су на то пристала само двојица играча, па је Трамп отказао позив вече пре скупа.

Након што су ове године Њу Ингланд Петриотси освојили Супербоул, њихов играч Девин Мекорти рекао је да не жели у посету Белој кући.

Планирано је да шампиони МЛБ у бејзболу Бостон Ред Сокси посете Белу кућу 9. маја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар