Дуг ВК Партизан је 3,3 милиона евра!

Врло тешко финансијско стање у најтрофејнијем ватерполо клубу Србије и Европе. Али, то и није нека новост. . .

Остали спортови 21.03.2019 | 22:15
Дуг ВК Партизан је 3,3 милиона евра!
Годинама уназад Ватерполо клуб Партизан, седмоструки првак Европе, грца, очајнички узима ваздух, па остане под водом до "црвене линије", па изнова...

Стање се погоршава из године у годину. Клуб таман направи прву екипу, па се онда догоди одлив играча, па изнова. А новца нема, нема ни мазута за грејање базена, нема новца ни за путовања... 

На Бањици покушавају да затворе финансијску конструкцију да оду на гостовања у Далмацију (последње коло регионалне лиге у Сплиту против Јадрана, потом први меч баража, против Солариса у Шибенику). Лепа вест, али са друге стране и понижавајућа за клуб таквог реномеа какав је Партизан јесте да и директни ривали помажу црно-белима да отпутују у Далмацију.

"Таворење, импровизација, стагнација... Чини ми се да је боље и да изгубимо службеним резултатом, него овако да се мучимо и зависимо од других", рекла је за "Спортски журнал" финансијска директорка ВК Партизан Татијана Ракас.

Новца нема одавно. Нема ни спонзора. Нема новца ни за играче. За плате. За грејање базена. Клуб је у блокади за 200 милиона динара.

У целој прошлој сезони до данашњег дана, Партизан је исплатио тек 2,5 плате!!!

"Наш укупан дуг је око 400 милиона динара (3,3 милиона евра) и готово 90% одлази на Пореску управу и јавна предузећа као што су ЕПС и Градска чистоћа. Они су нас и блокирали, не зато да би нам направили штету, већ због чињенице да би протоком времена њихова потраживања могла да буду застарела. па, нас је ЕПС могао милион пута од 2011. године да искључи са мреже и то није чинио", истакла је она.

Држава је, очигледно, једина која може и мора да помогне клубу, али за сада од тога нема ништа. 

"Мора да се вреднује историја, резултати Патизана, великани које је овај клуб дао за српски и југословенски ватерполо. У супротном спаса нема и читав наш ватерполо биће на великим мукама", истиче финансијска директорка ВК Партизан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар