Dug VK Partizan je 3,3 miliona evra!

Vrlo teško finansijsko stanje u najtrofejnijem vaterpolo klubu Srbije i Evrope. Ali, to i nije neka novost. . .

Ostali sportovi 21.03.2019 | 22:15
Dug VK Partizan je 3,3 miliona evra!
Godinama unazad Vaterpolo klub Partizan, sedmostruki prvak Evrope, grca, očajnički uzima vazduh, pa ostane pod vodom do "crvene linije", pa iznova...

Stanje se pogoršava iz godine u godinu. Klub taman napravi prvu ekipu, pa se onda dogodi odliv igrača, pa iznova. A novca nema, nema ni mazuta za grejanje bazena, nema novca ni za putovanja... 

Na Banjici pokušavaju da zatvore finansijsku konstrukciju da odu na gostovanja u Dalmaciju (poslednje kolo regionalne lige u Splitu protiv Jadrana, potom prvi meč baraža, protiv Solarisa u Šibeniku). Lepa vest, ali sa druge strane i ponižavajuća za klub takvog renomea kakav je Partizan jeste da i direktni rivali pomažu crno-belima da otputuju u Dalmaciju.

"Tavorenje, improvizacija, stagnacija... Čini mi se da je bolje i da izgubimo službenim rezultatom, nego ovako da se mučimo i zavisimo od drugih", rekla je za "Sportski žurnal" finansijska direktorka VK Partizan Tatijana Rakas.

Novca nema odavno. Nema ni sponzora. Nema novca ni za igrače. Za plate. Za grejanje bazena. Klub je u blokadi za 200 miliona dinara.

U celoj prošloj sezoni do današnjeg dana, Partizan je isplatio tek 2,5 plate!!!

"Naš ukupan dug je oko 400 miliona dinara (3,3 miliona evra) i gotovo 90% odlazi na Poresku upravu i javna preduzeća kao što su EPS i Gradska čistoća. Oni su nas i blokirali, ne zato da bi nam napravili štetu, već zbog činjenice da bi protokom vremena njihova potraživanja mogla da budu zastarela. pa, nas je EPS mogao milion puta od 2011. godine da isključi sa mreže i to nije činio", istakla je ona.

Država je, očigledno, jedina koja može i mora da pomogne klubu, ali za sada od toga nema ništa. 

"Mora da se vrednuje istorija, rezultati Patizana, velikani koje je ovaj klub dao za srpski i jugoslovenski vaterpolo. U suprotnom spasa nema i čitav naš vaterpolo biće na velikim mukama", ističe finansijska direktorka VK Partizan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar