Србија без Матића на Португал, а има још повреда!

"Нема кукњаве и жала, имамо момке који ће дати све од себе против Немачке и Португала", казао је Младен Крстајић на данашњој конференцији за медије док је набрајао повреде репрезентативаца. Без речи о Миливојевићу и Грујићу!

Фудбал 18.03.2019 | 20:30
Србија без Матића на Португал, а има још повреда!
Више лоших него добрих вести саопштио је селектор Младен Крстајић на данашњој конференцији за медије пред почетак новог циклуса, и прве утакмице репрезентације од новембра.

"Орлови" су се овог поподнева окупљају у Старој Пазови где ће се кратко задржати пошто их већ у среду у Волфсбургу очекује пријатељска утакмица са подмлађеном репрезентацијомНемачке (20. март, 20.45х), што је загревање за почетак квалификација за ЕУРО 2020. године.

Србија ће се преселити у Лисабон где је у понедељка (25. март, 20.45) очекује први меч новог циклуса за континентални шампионат, против браниоца трофеја - Португала.

А тамо - неће бити свих играча са првобитно објављеног списка са 27 имена.

Младен Крстајић је саопштио новинарима да ће Немања Матић пропустити обе предстојеће утакмице, Александар Коларов "само" Немачку, док су проблеме са повредама пријавили су и Филип Костић, Душан Тадић и Александар Митровић, као иЉубомир Фејса.

Махом су проблеми са примицачем, односно "задњом ложом".

 "Повреде су саставни део спорта. Нисмо имали среће да нас заобиђу, нема кукњаве и жала, имамо момке који ће дати све од себе. Немамо много времена да се спремимо, један тренинг овде, путујемо, тамо ћемо одрадити још један тренинг и потом играти са Немцима, што је битно за атмосферу. Потом Португал који је јако важна утакмица за нас", казао је селектор Младен Крстајић у данашњем обраћању у Старој Пазови.

Селектор није желео да говори о формацији коју ће користити у предстојећим утакмицама, али је навео да ће састав сигурно бити другачији него у последњем мечу против Литваније у Лиги нација, уз поруку да не потцењују Немце који су подмладили репрезентацију.

"Не може нас пољуљати ни то како су играли у последња два такмичења (Мундијал и Лига нација прим.аут), имају 50 играча, они су репрезентација која има свој систем рада и морамо да их поштујемо. Верујем у ове момке, даћемо максимум. Што се тиче саме утакмице, резултат је битан, али је важнија утакмица против Португала", навео је селектор Крстајић.

Актуелна тема поново су били Лука Миливојевић и Марко Грујић.

На списку поново није било капитена Кристал Паласа кога је селектор "отписао" на претходној конференцији за медије казавши да "он више не жели за Србију", док је у међувремену поуздани везиста демантовао селектора, још једном га оптуживши да говори неистине.

Марко Грујић је "прецртан" јер је према речима селектора одбио да игра за "орлиће", што је фудбалер такође демантовао у међувремену.

"Данас смо се окупили да причамо о Немачкој и Португалу, а више немам коментара на оне које нису ту. Само причам о момцима који су ту", казао је Крстајић.

Александар Коларов је поручио да је меч са Португалом најважнији у квалификацијама, казао је да "не постоји посебна тактика" против Роналда, као и да је Немачка важна за атмоферу.

"Они су квалитетнији од нас, али морамо да будемо добри и да искористимо наше прилике.  Да ли лоше може да утиче пред Португал? Све зависи како одиграмо, ако изгубиш и одиграш лоше може да утиче на самопоуздање, али и ако изгубиш и одиграш добро - то је можда плус. Битно је на психолошком плану", открио је искусни леви бек Роме.

Зашто је Србија до сада бележила неуспехе у квалификацијама? Александар Коларов је споменуо да је било ствари "око екипе" које су одмагале, али да су они највећи кривци.

То ће пробати већ сада да исправе.

"Чим кренемо како не треба, тако и завршимо. Португал је најважнија утакмица у овим квалификацијама, потом и Украјина, тако да са два добра резултата можемо да направимо добру ситуацију. Исто тако са два лоша може све да се закомпликује", закључио је он.

Голмани: Предраг Рајковић (Макаби), Марко Дмитровић (Еибар) и Никола Васиљевић (Радник).

Одбрана: Антонио Рукавина (Астана), Немања Р. Милетић (Партизан), Урош Спајић (Краснодар), Никола Миленковић (Фиорентина), Милош Вељковић (Вердер), Стефан Митровић (Стразбур), Александар Коларов (Рома) и Мирослав Богосавац (Чукарички).

Везни ред: Немања Матић (Манчестер јунајтед), Љубомир Фејса (Бенфика), Немања Максимовић (Хетафе), Саша Лукић (Торино), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио) и Бранко Јовичић (Црвена звезда), Дарко Лазовић (Ђенова), Адем Љајић (Бешикташ),

Напад: Душан Тадић (Ајакс), Филип Костић (Ајнтрахт), Андрија Живковић (Бенфика), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Немања Радоњић (Марсеј), Александар Митровић (Фулам), Александар Пријовић (Ал Итихад) и Лука Јовић (Ајнтрахт).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар