Видео: Кад ти аплаудира цијели стадион... у гостима!

Када ти 54. 000 људи аплаудира, а разбио си њихов тим! Много је квалитетних фудбалера, али само истинске легенде добијају искрене овације противничких навијача.  Лионел Меси добио је аплауз, а затим и овације навијача на стадиону "Бенито Виљамарин" у Севиљи.

Фудбал 18.03.2019 | 17:30
Видео: Кад ти аплаудира цијели стадион... у гостима!
Тренутно не постоји фудбалер којем се сви подједнако диве као што је то случај са Лионелом Месијем.

Нови доказ тога смо добили у недељу увече у Севиљи, када је више од 54.000 навијача аплаудирали Аргентинцу након што је "разбио" њихов тим.

Барселона је савладала Реал Бетис 4:1, уз хет-трик Месија.

Након што је фантастичним ударцем комплетирао хет-трик у 85. минуту, сви присутни на стадиону Бенито Виљамарин су устали са својих места и аплаудирали му.



"Ово ми се никад није догодило. Увек су (навијачи Бетиса) нас лепо третирали, без обзира што смо ривали", рекао је Меси.

Барселона је искористила пораз Атлетико Мадрида у Билбау, па десет кола пре краја сезоне има десет бодова више од "јорганџија".



Постоје навијачи који на утакмице долазе да би уживали у фудбалу и они којима је на првом мјесту побједа тима за који навијају, па ако је тај услов испуњен, онда им не сметају ни слабија игра, неефикасност, грубости...

Али, на терену се некада догоде магични моменти, у којима играч направи потез којим "разоружа" све на стадиону.

Људи схвате да су присуствовали тренутку несвакидашње инспирације и мајсторства, а тада забораве за кога навијају и претворе се из фудбалске у концертну или позоришну публику, која устаје на ноге и спонтаним аплаузом награђује умјетника за то што им је својим талентом и извођењем уљепшао вече, оплеменио душу.

У фудбалу је нарочито импресивно када тако нешто изведе гостујући играч.

Београдска "Маракана" је 1982. године аплаудирала Дијегу Марадони, тада асу Барселоне, који је са 18 метара лобовао голмана Црвене звезде Дику Стојановића.



Роналдињо је 2005. добио овације на стадиону "Сантјаго Бернабеу", послије слалома и гола за 0:3 у "Ел класику".



"Маказице" Кристијана Роналда прије годину дана, у четвртфиналној утакмици Лиге шампиона, проузроковале су позитивну реакцију навијача Јувентуса, која је сигурно допринијела да се Португалац по завршетку сезоне пресели из Мадрида у Торино.



Посљедња таква сцена забиљежена је у недељу увече у Севиљи, гдје је Барселона највише захваљујући хет-трику Лионела Месија декласирала Бетис (1:4).

Трећи Месијев гол био је право ремек дјело, који су навијачи Бетиса прво наградили аплаузом, а онда је са трибина кренуло скандирање, карактеристично за Барсин "Ноу Камп": "Меееееси, Меееееси...".



Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар