Неће да игра још мало, али неће ни у фотељу!

Саша Илић одбио директорску функцију! Легендарни капитен Партизана не види себе, у оваквој ситуацији у клубу, као функционера црно-белих.

Фудбал 18.03.2019 | 19:00
Неће да игра још мало, али неће ни у фотељу!
Нема решења ни за један проблем у Хумској 1! А, сваким даном их је све више... Партизан нема тренера, ни спортског директора, а како ствари стоје, клуб није ни близу да нађе решење за те две функције. Последња информација гласи: Саша Илић неће да буде директор! А, то је још један разлог за главобољу на црно-белој страни Топчидерског брда.

Капитен црно-белих, који одавно није у комбинацији за тим, искључио је самог себе и из прича да би могао да уђе у управу клуба. Колико год га наговарали, Илић у оваквим околностима не види себе као клупског функционера.

Наравно, дешавали су се и већи обрти у Хумској. Попут овог на терену који је у суботу направио Спартак... Оно што је било јуче, често се дешавало да не буде сутрадан, поготово када су функције у управи у питању. Ипак, Илић за сада одолева и чврст је у ставу да „не“ значи „не“.

Уосталом, Саша Илић би, утисак је, у овом тренутку могао много више да изгуби, него да добије уколико би постао функционер клуба који је у таквим проблемима, да личи на лађу избушену са свих страна, којој прети потонуће. У готово идентичан хаос улетео је Зоран Мирковић као тренер, иако је признао да је био свестан у шта се упушта и на крају није издржао, сам је отишао из клуба. Можда је управо то пример због којег Илић не жели да "да динар да уђе у коло".

С друге стране, руководство Партизана нема „план Б“ када је директор у питању. И то је можда највећа грешка коју сада праве у Хумској 1. Црно-белима је потребан тренер, али је још потребнији директор, који ће одмах да засуче рукаве и почне да прави план како да ојача овај скромни тим и како да се ослободи играча који немају квалитет да носе црно-бели дрес.

Без озбиљног реновирања кадра, Партизан неће имати шта да тражи у Суперлиги ни следеће сезоне, а то тешко да може изведе човек који ће у јуну евентуално постати први оперативац задужен за довођење фудбалера. Такву магију ни чувени Монћи нема у својим рукама.

Додуше, када се ситуација погледа из очију актуелних клупских руководилаца, онда заиста нема разлога за драму. По њима, овај тим је суперквалитетан, али је проблем, изгледа, само у недовољном залагању...

Саша Илић, у сваком случају, броји последње дане своје играчке каријере. У мају ће легендарни капитен Партизана окачити копачке о клин. Ако га не наговоре да то учини раније. А, делује да неће...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар